Turizam

NTO: Novinari i turoperatori iz Skandinavije u Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, HG „Budvanska rivijera“ i Turističke agencije „Gulliver Montenegro“ iz Budve, predstavnici turoperatora „TUI Nordic“ i novinari iz četiri skandinavske zemlje - Danske, Švedske, Norveške i Finske - borave ove sedmice u studijskoj posjeti našoj zemlji.
NTO: Novinari i turoperatori iz Skandinavije u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete koja je organizovana od 10. do 17. septembra, novinari borave u hotelu „Aleksandar“ u Budvi koji od ove sezone funkcioniše prema konceptu „Blue Star“ hotela i od kraja maja do početka oktobra dočekuje goste iz Skandinavije.

Pored Budve, novinari i predstavnici ovog turoperatora biće u prilici da se upoznaju i sa ponudom ostalih primorskih gradova i Prijestonice Cetinje, te Virpazara, Rijeke Crnojevića i muzeja na Cetinju. Planiran je i obilazak Tivta i nautičkog naselja Porto Montenegro, vožnja brodom Bokokotorsim zalivom uz obilazak Gospe od Škrpjela, Perasta i Kotora, kao i izleti do Bara i Ulcinja. Posjetu su podržale i lokalne turističke organizacije Budve i Kotora.

- Crna Gora je potencijalno najuzbudljivija destinacija za odmor u 2018. godini. Poput Hrvatske, ima besprijekornu obalu, predivnu prirodu, kulturno nasljeđe pod zaštitom UNESCO-a i odličnu hotelsku ponudu za turiste iz nordijskih zemalja. Osim toga, turisti mogu odmor iz snova dobiti po veoma pristupačnoj cijeni. Nekima dobro poznata, a većini potpuno nepoznata, ova predivna zemlja će uskoro biti nova zvijezda na turističkoj mapi. Mi smo s dobrim razlogom prepoznali ogroman rast u turizmu ove oblasti. Crna Gora ima posebni šarm, zanimljivu istoriju i može ponuditi sve što naši turisti žele. Nemam sumnje da će uskoro postati omiljena destinacija među našim gostima - izjavila je PR menadžerka „TUI Nordic“-a Nora Aspengren.

Ona je dodala da turisti iz ovih zemalja sve više traže destinacije poput Crne Gore i Hrvatske, u čemu TUI grupacija vidi veliki potencijal za razvoj ove oblasti, pa ima namjeru da investira u budućnost Crne Gore kao destinacije za odmor.

- TUI za narednu godinu sada ima u ponudi pet destinacija u Crnoj Gori - Budva, Bečići, Petrovac, Sveti Stefan i Porto Montenegro, 23 hotela i nekoliko apartmana, kao i letove iz Helsinkija, Kopenhagena, Stokholma i Osla, od 20. maja do 30. septembra 2018. godine - dodala je ona.

„TUI Nordic“ je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i od sredine maja do oktobra, i jednom sedmično realizuje čarter letove iz Stokholma, Osla, Kopenhagena i Helsinkija.

Portal Analitika