Protokol

Vujanović – Brglez: CG da se fokusirati na dostizanje EU standarda

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predsjednika Skupštine Republike Slovenije, Milana Brgleza.
Vujanović – Brglez: CG da se fokusirati na dostizanje EU standarda
Portal AnalitikaIzvor

Kao se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika, Vujanović je iskazao zadovoljstvo parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Slovenije ocjenjujući da je ona važan dio međudržavne saradnje.

- Iskazao je zadovoljstvo intezivnom saradnjom dvije Vlade i brojnim projektima koje je Slovenija realizovala kroz program razvojne pomoći Crnoj Gori. Uputio je izraze poštovanja predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru koji je jedan od dva predlagača Regionalne inicijative Brdo - Brioni koja je predhodila Berlinskom procesu koji je od posebnog značaja za države Zapadnog Balkana. Konstatovao je da postoji širok prostor za unapređenje saradnje u sferi ekonomije i da se, primarno, sada na to treba fokusirati. Predsjednika Skupštine Slovenije, Milan Brglez smatra da Crna Gora ima dobru dinamiku pristupanja EU i da se mora maksimalno fokusirati na dostizanje njenih standarda čuvajući poziciju dobrog primjera koji treba slijediti. Podvukao je poseban značaj članstva Crne Gore u NATO-u koji daje nove mogućnosti partnerstva sa Slovenijom, ali i drugim članicama NATO-a. Visoko je vrednovao parlamentarnu saradnju dvije države a jednako i saradnju dvije Vlade saglašavajući se da je sada neophodno dalje unaprijediti ekonomsku saradnju u svim oblastima – stoji u saopštenju.

Portal Analitika