Politika

ŽAD Mojkovac: Realizovana aktivnost kontrolisanja krvnog pritiska i nivoa šećera

Danas je na mojkovačkom trgu uspješno realizovana aktivnost pod nazivom ,, Prošetaj i kontroliši krvni pritisak i nivo šećera u krvi“ koju je kao i prethodne godine organizovao OO ŽAD–a Mojkovac.
ŽAD Mojkovac: Realizovana aktivnost kontrolisanja krvnog pritiska i nivoa šećera
Portal AnalitikaIzvor

Podršku u sprovođenju navedene aktivnosti mojkovačkom ŽAD-u je pružilo i medicinsko osoblje Doma zdravlja ,, Boško Dedejić“ , na čelu sa specijalistom kliničke biohemije doktoricom Mirjanom Zindović, koje je volonterski vršilo kontrolu pritiska i šećera kod svih onih Mojkovčanki i Mojkovčana koji su bili zainteresovani.

Aktivnost je naišla na odličan odziv kod lokalnog stanovništva  koje ,kako se iz razgovora sa njima može zaključiti, zbog životnih obaveza često i zapostavlja redovnu posjetu ljekaru,pa im je ovih u hodu izdvojenih pet minuta odlično dobrodošlo da iskontrolišu svoj pritisak i šećer.

Predsjednica OO ŽAD-a Mojkovac, g-đa Ljiljana Jokić, zadovoljna je načinom na koji je protekla aktivnost, ističući pritom, preventivni karakter  aktivnosti koja za cilj ima apel na sve građane da  redovno kontrolisanje svog zdravlja ni u kom slučaju ne odlažu.

dps-mojkovaaaac

Takođe, predsjednica OO ŽAD-a Mojkovac ukazala je i na potrebu otvaranja ambulante za dijabetičare u okviru lokalnog doma zdravlja, koje bi bilo od velikog značaja u borbi protiv dijabetesa kao bolesti 21. vijeka.

Članice OO ŽAD-a Mojkovac zajedno sa njihovom predsjednicom g-đom  Ljiljanom Jokić, još jednom su svojim radom koji se odvija u kontinuitetu tokom cijele godine, istakle ulogu i položaj žena u svim sferama društva i života.

Portal Analitika