Rukomet

Budućnost na otvaranju nove sezone sa Vardarom

Duelom Budućnosti i Vardara u Podgorici u srijedu će zvanično početi nova sezona Regionalne lige za rukometašice. U novoj sezoni regionalnog takmičenja, pored crnogorskog i makedonskog prvaka, nastupiće i slovenački Krim.
Budućnost na otvaranju nove sezone sa Vardarom
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjoj pres konferenciji je saopšteno da je od takmičenja odustala hrvatska Podravka, kao i da poziv za učešće nije prihvatila zagrebačka Lokomotiva. Sistemom takmičenja predviđeno je da se igra pet turnira, a svaki tim odigraće po deset utakmica.

Kapitenka „plavih“, Milena Raičević, kazala je da će mečevi u regionalnom takmičenju biti prilika da pokažu što su uradili u pripremnom periodu.

- Znamo da smo dosta podmladili tim i vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati šta smo radili u pripremnom periodu. Već smo igrali i sa Krimom i Vardarom tokom priprema. Nismo se pokazali u pravom svjetlu, koliko možemo, ali vjerujem da hoćemo u sljedeća dva meča - rekla je Raičević.

Ona vjeruje da će Budućnost na podgoričkom turniru ispraviti greške iz pripremnih duela sa Vardarom i Krimom i odigrati mnogo bolje.

rukometb2

- Spemnija sam nego u tim mečevima i vjerujem da ćemo dati svoj maksimum - rekla je Raičević.

Lijevi bek, Đurđina Jauković, očekuje teške mečeve u kojima će rival biti favorit.

- Čekaju nas dva teška meča. Dobro znamo i Krim i Vardar. Oni su favoriti, ali moj tim se lako ne predaje. Dosta smo analizirali greške u mečevima tokom priprema i nadam se da ćemo ih sada ispraviti. Odbrana je naše najjače oružje i iz dobre defanzive treba da dolazimo do golova iz tranzicije - rekla je Jauković.

Duel Budućnosti i Vardara u dvorani sportskog kompleksa hotela Verde zakazan je za 19 sati. Dan kasnije u istom terminu sastaće se Vardar i Krim, dok će u petak rivali biti podgorički i ljubljanski tim.

Novina u regionalnom takmičenju ove sezone je da će se igrati i liga za rukometašice rođene 1998. godine i mlađe i to po istom rasporedu kao i za seniorske timove. Budućnost će u prvom kolu, 13. septembra u 17 sati, igrati sa selekcijom Makedonije, koja je zamijenila Vardar. Za 14. septembar zakazan je duel Krima i Makedonije, dok će dan kasnije rivali biti crnogorski i slovenački prvak.

Podgoričke mlade rukometašice sa klupe u tom takmičenju vodiće proslavljena reprezentativka Bojana Popović i Suzana Lazović, koja će zbog problema sa povredom propustiti sezonu.

Popović je kazala da je selekcija koja će se takmičiti u Regionalnoj ligi miks talentovanih igračica rođenih 1998 i 2000. godine, a među njima je nekoliko perspektivnih djevojčica rođenih 2002. godine.

rukometb

- Za mene je to nova uloga, uz onu koju već obavljam u prvom timu Budućnosti. Klub je promjenom strategije pokazao da će se u budućnosti uglavnom oslanjati na mlađe igrače. Iz ovih generacija tražićemo igrače za prvi tim Budućnosti, ali i reprezentaciju Crne Gore. Čeka ih mnogo rada da bi došli do prvog tima - kazala je Popović.

Ona je naglasila da će se truditi da će mladim rukometaašicama pružiti ono što im nedostaje u tom periodu, prije svega na tehnici.

- Regionalna liga će tim djevojčicama mnogo značiti jer im nedostaje kvalitetno takmičenje. Želimo da izvučemo što više igračica za budućnost - rekla je Popović.

Njen prvi asistent, Suzana Lazović, kazala je da će do juna pomagati u radu sa talentovanim rukometašicama, nakon čega bi ukoliko se bude oporavila od povrede vratila na teren.

- To je novo iskustvo za mene, jer sam bila aktivna igračica. Do juna ću pomagati Bojani Popović da novu generaciju izvedemo na pravi put i ukažemo im na greške. Naš cilj će biti da se što više igračica iz te selekcije priključi prvom timu - kazala je Lazović.

Ona je dodala i da će nakon ljekarskih prekleda u novembru biti izvjesnije hoće li nastaviti karijeru.

- Nadam se da ću u novembru dobiti dozvolu doktora da poslije Nove godine počnem sa laganim treninzima. Ukoliko bi i jedan odsto bio rizik za zdravlje završiću karijeru i posvetiću se trenerskom poslu - poentirala je Lazović.

Portal Analitika