Politika

Brajović: Aerodromi bi kroz kreditiranje ostvarili najveću dobit za državu

Socijaldemokrate su protiv privatizacije Aerodroma Crne Gore, jer je to jedno od najboljih preduzeća, rekao je danas na konferenciji za medije predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović
Brajović: Aerodromi bi kroz kreditiranje ostvarili najveću dobit za državu
Portal AnalitikaIzvor

"Aerodromi Crne Gore je jedno od najboljih preduzeća u Crnoj Gori, tako da mora biti u vlasništvu države. Bilo koji resurs se mora iskoristiti tako što će država Crna Gora imati najveću korist. Problem se najbolje može riješiti kreditiranjem", rekao je Brajović.

Razgovarajući o bojkotovanju parlamenta opozicije, on kaže da "bi želio da parlament bude pun, da to bude mjesto o raspravljanju o svim stvarima, ali da ne treba pristati na bilo kakva uslovljavanja, jer će sledeći izbori biti 2020. godine".

"U opoziciji postoje određene najave dolaska u parlament", rekao je Brajović.

Zajednički jezik se mora naći, rekao je i predsjednik slovenačkog parlamenta, Milan Brglez, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

"U parlamentu trebaju biti i predstavnici opozicije, iskreno se nadam da ce doći do saradnje između vas, jer parlament je institucija u kojoj se rješava dijalog, pa ako se podjele suzbiju podjele su mnogo lakše", kaže Brglez.

Integracija u Evropsku Uniju predstavlja ono sto svaki gradjanin Crne Gore može da vidi, dodaje.

"Postoji velika lista koristi, uz pomoć  Evropske Unije  imamo bolji kvalitet vode, bolje medicinske usluge, unapredjenju protivpožarnu službu, bolje piteve. Drago mi je 76 odsto podržava EU, ali mi je i drago sto EU podržava vas", kaže Brglez.

Slovenija je   prijatelj, saveznik i pomagač kada su u pitanju NATO i EU integracija, rekao je Brajović.

 "Slovenija je dugo bila naša kontakt tačka za NATO i na tome smo im zahvalni. Sada smo ravnopravni članovi u NATO-u, a nadam se da ćemo biti i partneri u EU. Iskustva Slovenije na tom putu su korisna i to je zemlja koja razumije potrebe Crne Gore i to je partner koji će da ukaže i na dobre stvari koje radimo, i da ukaže na nedostatke na našem putu", dodao je.

I.D.

Portal Analitika