Košarka

Bogdanović: Sramota me je zbog poraza

Košarkaški reprezentativac Hrvatske Bojan Bogdanović rekao je da ga je sramota zbog sinoćnjeg poraza od Rusije u osmini finala Evropskog prvenstva, pošto njegova ekipa nije imala želju i prije svega "ponos i krv" da odigra dobro.
Bogdanović: Sramota me je zbog poraza
Portal AnalitikaIzvor

"Nijesmo imali volju i želju, nijesmo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nijesu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nijesmo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama", rekao je Bogdanović poslije utakmice.

Hrvatska nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je sinoć u Istanbulu izgubila od Rusije sa 78:101.

Bogdanović nije mogao da objasni zbog čega je ekipa pretrpjela ovakav poraz.

"Pitam se iz godine u godinu, iz dana u dan. Svako ljeto dolazim u reprezentaciju sa nadom da ćemo to promijeniti. Vi novinari nas dižete više nego što treba, pravite od nas igrače koji nijesmo. Očigledno da nemamo kvalitet, sramota me je to da kažem, ali to je nažalost tako", naveo je on.

Košarkaš Indijane rekao je da misli da ekipa nije bila pod pritiskom jer ima dovoljno iskustva.

"Svi smo odigrali mnogo ovakvih utakmica, manje-više skoro svaku smo izgubili. Ne vjerujem da je tu bilo pritiska, to može kada promašite šut pa vam se 'skrati' ruka, ali ne može kad se ne daje 100 odsto a mi to nijesmo uradili. U svlačionici razgovaramo, spuštamo euforiju, ne znam šta se dogodilo. Sramota me je da stojim pred kamerama i da dijelim pamet, kad su ostali igrači u svlačionici", rekao je on.

Bogdanović je rekao da se potresao zbog poraza, da ne zna šta da misli, ali da se svakog ljeta uoči dolaska u državni tim nada najboljem. On je danas bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena.

"Nijesam samokritičan, glupo bi bilo pričati o samokritici kada odigram ovakvu utakmicu. Da smo svi bili samokritični ne bi se ovako završilo. Bez riječi sam. Užas. Rusija nas je pregazila, više nego onomad Češka. Ovaj poraz je mnogo gori jer je javnost ove godine od nas više očekivala", naveo je Bogdanović.

IZVOR: B92.net

Portal Analitika