Društvo

Kolika je šteta od požara ovog ljeta?

– Zvaničan podatak o šteti koju su požari pričinili ove godine još nije saopšten. Nezvanično, mjeri se milionima eura jer je, iako nijesu stradali objekti, samo u Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Cetinju, Nikšiću i Podgorici, vatrom opustošeno stotine kvadratnih kilometara površine šume, niskog rastinja, maslina...
Kolika je šteta od požara ovog ljeta?
Portal AnalitikaIzvor

Gorjelo je i na sjeveru ali su po- žari bili slabijeg intenziteta, pa su najviše glavobolje službama zaštite i spašavanja i lokalnim upravama zadali oni koji su buktali na Crnogorskom promorju.

Podgorica

U Službi zaštite i spašavanja glavnog grada od početka godine registrovano je više od 3.880 intervencija. Najveći broj odnosi se na požare (2.564), a najviše ih je bilo otvorenog tipa i u toku ljetnje požarne sezone, kad su vatrogasci intervenisali na 1.996 lokacija. - U najvećem broju slučajeva riječ je o požarima koji su zahvatali travu i nisko rastinje, kako u gradskom jezgru, tako i na periferiji i ruralnom dijelu grada.

Nacionalni parkovi osnovali komisiju

 

Kolika je šteta usljed požara nastala u zaštićenim područjima utvrdiće komisija. Pobjedi je iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove saopšteno da će štetu utvrditi pojedinačno za svaki park u kojem je gorjelo - Durmitor, Lovćen i Prokletije.

Opširnije u Pobjedi

 

 

Portal Analitika