Crna hronika

Uhapšeni Koljenšić, Maraš i Ajković: U vozilu Koljenšića pronađeni „hekler“ i „glok“

– Nikšićanin Ratko Koljenšić (40) i Podgoričani Dragan Maraš (33) i Nešo Ajković (26) uhapšeni su juče u Nikšiću, jer je pretresom automobila u kojem su bili pronađeno automatsko oružje „hekler“ i pištolj „glok“ – saznaje Pobjeda iz više nezvaničnih izvora.
 Uhapšeni Koljenšić, Maraš i Ajković:  U vozilu Koljenšića pronađeni „hekler“ i „glok“
Portal AnalitikaIzvor

 Službenici Centra bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih podataka, zaustavili su automobil „škoda“ nikšićkih tablica za čijim upravljačem je bio Koljenšić, a njegovi saputnici bili su Maraš i Ajković.

U vozilu je pronađen „hekler i koh“ i „glok“, upakovani u pvc kese.

Priznanje

Oni su privedeni na saslušanje nakon čega će se tužilac izjasniti o zadržavanju a oružje će biti poslato na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu, da bi se utvrdilo da li je korišćeno u izvršenju drugih krivičnih djela.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Koljenšić je pred inspektorima priznao da je zaplijenjeno oružje njegovo, a izjave će biti uzete i od Maraša i Ajkovića.

Koljenšić je mjesecima stalno na oku inspektora jer mu je, prema procjeni bezbjednosnih službi, život ugrožen.

Rat Šaranovića i Bojovića

Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše „škaljarski klan“ iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Kao direktnog počinioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je označilo Sašu Cvetanovića, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu. Rat Šaranovića i Bojovića počeo je prije skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat – Branislav Šaranović (66). Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen. Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika