Društvo

Sjutra prezentacija opreme za zaštitu i spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova predstaviće sjutra, 11. septembra 2017. godine opremu za zaštitu i spašavanje od poplava, dobijenu u okviru Programa za prevenciju, pripremljenost i odgovor na poplave u zapadnom Balkanu i Turskoj – IPA FLOODS.
Sjutra prezentacija opreme za zaštitu i spašavanje od poplava
Portal AnalitikaIzvor

Prezentacija će se održati u prostorijama Službe zaštite Glavnog grada (Bulevar Josipa Broza Tita br. 2) sa početkom u 10 časova.

Kroz ovaj program Crnoj Gori  obezbjeđena je vrijedna oprema za zaštitu i spašavanje od poplava u ukupnoj vrijednosti od 277.778,12 eura, uključujući i opremu nabavljenu prošle godine.

-Podsjećamo, cilj IPA FLOODS programa je jačanje i unapređenje kapaciteta za upravljanje rizikom od poplava kroz formiranje, opremanje i obučavanje tri tima/modula za spašavanje od poplava na nacionalnom i regionalnom nivou (modul spašavanja od poplava sa korišćenjem čamaca, modul za odbranu od poplava i modul visokog kapaciteta crpljenja vode), kao i podrška u implementaciji EU Direktive o poplavama- saopšteno je iz MUP-a.

Konzorcijum koji implementira program čine: Odsjek za civilnu zaštitu Republike Italije, Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i humanitarnu pomoć (URSZR), Federalna agencija za tehničku pomoć SR Njemačke (THW), Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske (DUZS), Švedska agencija za vanredne situacije (MSB), CIMA istraživačka fondacija iz Italije (CIMA Research Foundation) i italijanska firma Studiare Sviluppo.

Portal Analitika