Zanimljivosti

Na 3. Cubamote više od 300 učesnika i poznati instruktori plesa (Foto)

Sutomore je od 1. do 3. septembra ponovo bilo domaćin najveće smotre kubanske muzike i plesa u Crnoj Gori - Cubamonte Salsa Festivala.
Na 3. Cubamote više od 300 učesnika i poznati instruktori plesa (Foto)
Portal AnalitikaIzvor

Više od 300 učesnika iz 15 zemalja uživalo je u vrhunskim radionicama sa nekim od najboljih plesača i instruktora iz regiona i svijeta.

Kubanski umjetnici koji svaki vikend provode na drugom kraju svijeta, radeći na najvećim svjetskim festivalima, imali su našu Crnu Goru kao jednu od svojih destinacija.

1009cubamont

- Fredyclan, Yeni Molinet, Orliandys Minoso, Yuliet Estrada prenosili su svoje znanje i ljubav prema plesu oduševljenim učesnicima festivala, a ni oni sami nisu krili svoje oduševljenje brojem okupljenih zaljubljenika u njihovu kulturu, kao i nivoom plesa u jednoj zemlji koja je toliko daleko od Kube - kazao je za Portal Analitika Ivan Jovanović iz Škole plesa „Buena Vista“.

Inače, ta škola plesa je treći put organizovala ovaj događaj u Sutomoru.

- Nadamo se da će se trend rasta festivala nastaviti i obećavamo iznenađenja i novine za narednu godinu. Pozivaju i sve zainteresovane da se informišu i priključe nekoj od škola plesa u Crnoj Gori, kako bi bili spremni za naredni Cubamonte - poručio je Jovanović

K.J.

1009cubamonte3
Portal Analitika