Vaterpolo

Počinje kadetsko EP : Mirović: Cilj je četvrtfinale

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore (igrači rođeni 2000. godine i mlađi) odigraće danas prvi meč na Evropskom prvenstvu na Malti.
Počinje kadetsko EP : Mirović: Cilj je četvrtfinale
Portal AnalitikaIzvor

Rival ekipi Miodraga Mirovića od 17.30 časova biće Hrvatska, a u grupi A su još Mađarska i Ukrajina. Pobjednik grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

- Iza nas su duge i naporne pripreme, momci su radili odlično tokom cijelog ljeta i zadovoljan sam njihovim radom i zalaganjem. Imali smo jaku provjeru na turniru u Nikšiću, gdje je bilo dvanaest najjačih reprezentacija. Osvojili smo taj turnir, ali nas sada čeka nešto sasvim drugo. Sve te reprezentacije će biti mnogo jače, mnogo spremnije, a i mi smo u najtežoj mogućoj grupi - izjavio je Mirović

Izdanja  u grupi mogla bi da nagovijeste domete mladih „ajkula“. Ambicije su vezane za ulazak u četvrtfinale.

- Cilj je plasman među osam najboljih, a onda sve zavisi od daljeg rasporeda. Ono što je sigurno jeste da će momci dati sve od sebe da zabilježe što bolji rezultat - rekao je Mirović.

Našu državu će na Malti predstavljati Andrej Bosanac, Bogdan Radnjić, Miroslav Perković, Dragoljub Đurović, Luka Murišić, Jovan Pržica, Nikola Jančić, Vuk Drašković, Danilo Radović, Marko Radanović, Martin Gardašević, Aljoša Mačić i Uroš Vučurović.

U grupi B su Španija, Italija, Rumunija i Njemačka, u grupi C Srbija, Malta, Gruzija i Francuska, a grupu D čine Grčka, Rusija, Slovačka i Turska.

Arena

Portal Analitika