Košarka

Porcingis vjeruje u trijumf protiv Crne Gore

Kristaps Porcingis (22) jedan je od najpraćenijih igrača na Eurobasketu. Nije ni čudo, krilni centar Letonije i Njujork Niksa igra fantastično iz meča u meč.
Porcingis vjeruje u trijumf protiv Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Mladi as postiže 21,8 poena po meču, ima i 5,6 skokova po utakmici. Sa dvije blokade po utakmici, prvi je bloker šampionata. Šutira u prosjeku sa odličnih 51,4 procenata uspješnosti, a provodi 27,2 minuta na parketu...

- Drago mi je kad vidim mnogo američkih novinara na našim utakmicama. Srećan sam što su zbog mojih partija neki od saigrača dobili pažnju koju zaslužuju. Za mene je ovaj Eurobasket mnogo važan, šansa da ostavim trag i učinim nešto bitno za domovinu - rekao je Porcingis.

Vedeta Njujorka vodila je sa našim Nikolom Vučevićem  iz Orlanda prošle sezone brojne duele pod košem. Odlično se poznaju.

- Ne radi se samo o Vučeviću, Dubljević je centar vrhunskog kvaliteta, a svi visoki igrači su im kvalitetni. Očekujem da će Crnogorci mijenjati čuvare tokom meča, pokušati da nas umore pod košem. Sve to je nešto na šta smo već navikli i bićemo spremni - zaključio je Porcingis.

Arena

Foto: 

Portal Analitika