Društvo

Mitropolit Mihailo u Njemačkoj

Delegacija CPC na čelu sa Arhiepiskopom cetinjskim i Mitropolitom crnogorskim Mihailom je danas posjetila Crnogorce u Frankfurtu.
Mitropolit Mihailo u Njemačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Za vrijeme ove prve višednevne posjete vjernicima i podržavaocima CPC iz Frankfurta, predviđen je od organizatora gospode M. Djurovica i dr. N. Popovića, sadržajan program u kojem su planirane posjete i razgovori sa predstavnicima pravoslavnih crkava i drugih vjerskih zajednica u Frankfurtu kao i liturgija u nedjelju za vjernike CPC iz Frankfurta i okoline.

Prvog dana posjete Frankfurtu, na ličnu želju Vladike crnogorskoga g. Mihaila, delegacija CPC je posjetila muzej jevrejske zajednice u starom dijelu Frankfurta.

Primila ih je glavna kustošica muzeja gospodja Sabine Kössling i upoznala sa trajanjem i stradanjima te jevrejske zajednice. Delegacija CPC je nakon toga, zajedno sa gospodjom kustocicom i predstavnicima domaćina g. Mariom Djurovicem i g. Predragom Kovačevićem posjetila spomenik žrtvama Holokausta i poklonila se sjenima jevrejskih žrtava za vrijeme nacizma.

Na inicijativu nasih zemljaka okupljenih u udruženjima članovima krovne asocijacije SCANJ u Njemackoj, u večernjim satima Mitropolit crnogorski sa pratnjom se sastao  sa Muftijom islamske zajednice Bošnjaka u Njemackoj, efendijom Feticem, sa kojim je u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi razmijenio misljenja o tekućim vjerskim temama u domovini i iseljeništvu.

Naročito je istaknut značaj njegovanja odnosa dijaspore prema svojoj domovini i zavičaju.

“Bez obzira kojoj vjeri pripadali, svima nam je zajednicka Crna Gora”, zaključili su.

Portal Analitika