Svijet

Eksplozija u Kijevu, poginuo muškarac

U centru Kijeva, nedaleko od Trga Besarabija, eksplodirao je automobil, jedan muškarac je poginuo, a jedna žena je teško ranjena.
Eksplozija u Kijevu, poginuo muškarac
Portal AnalitikaIzvor

Automobil je potpuno uništen, a još jedno vozilo je oštećeno. U automobilu je bila žena koja je prevezena u bolnicu, navode ukrajinski mediji.

„Eksplozija je bila vrlo jaka, bili smo malo dalje u drugom automobilu i osjetili smo udarni talas… Ranjenu djevojku su prevezli u bolnicu“, naveo je dopisnik televizijskog kanala „Ukrajina 112“ koji je bio na mjestu eksplozije.

Prema navodima očevidaca, pored žene, u automobilu je bilo dijete koje nije povrijeđeno.

U automobilu su takođe vidjeli i tijelo poginulog muškarca.

Uzrok eksplozije automobila u centru Kijeva, prema preliminarnim podacima, jeste eksplozivna naprava postavljena u vozilo. Poginuo je državljanin Gruzije, saopštio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Artem Ševčenko.

 „Pokrenuta je krivična istraga za ubistvo s predumišljajem“, rekao je Ševčenko. On je potvrdio informaciju da je čovjek koji je poginuo „dobro poznat u kriminalnim krugovima“, državljanin Gruzije Timur Mahauri. Prema navodima Ševčenka, Mahauri je imao čvrste veze s čečenskim krugovima, a ranije ove godine uslovno je pušten na slobodu zbog nezakonite trgovine oružjem.

Portal Analitika