Društvo

ZZZCG: Poziv poslodavcima da se uključe u Program stručnog osposobljavanja

Zavod za zapošljavanje Crne Gore pozvao je poslodavce iz realnog sektora da se uključe u Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem. Javni poziv objavljen je 8.septembra.
ZZZCG: Poziv  poslodavcima da se uključe u Program stručnog osposobljavanja
Portal AnalitikaIzvor

Poslodavci koji obavljaju djelatnost na teritoriji Crne Gore, izuzev državnih organa i organa državne uprave, prijave za učešće u Programu podnose na obrascu broj 1 (objavljenom na web sajtu www.zzzcg.org) od 15. septembra do 16. oktobra 2017. godine.

Prijave se dostavljaju područnoj jedinici Zavoda, odnosno birou rada, prema sjedištu poslodavca i preko portala elektronske uprave - portal eUprave, koji se nalazi na adresi www.euprava.me

Ovim počinju pripreme za realizaciju šestog ciklusa stručnog osposobljavanja visokoškolaca. Podsjetimo, riječ je o osposobljavanju i sticanju radnog iskustva, koje traje devet mjeseci.

Prema podacima Poreske uprave, a koji se odnose na prethodne četiri godine realizacije Programa (2013, 2014, 2015 i 2016. ) od 14.252 korisnika Programa njih 6.865 je nastavilo radni angažman i nalazi se na evidenciji Poreske uprave kao lica za koja se uplaćuju porezi, prirezi i doprinosi. Oko 48 odsto korisnika je nastavilo sa radom kod poslodavaca kod kojih su se osposobljavali ili kod drugih.

U okviru petog ciklusa Programa 3.274 osoba je dobilo priliku da se stručno osposobljava. Za Program 2016/2017. godine poslodavci su iskazali veliko interesovanje, što je rezultiralo oglašavanjem 9.173 slobodna mjesta za stručno osposobljavanje, dok se 3.439 osoba sa stečenim visokim obrazovanjem prijavio za učešće u Programu.

Portal Analitika