Crna hronika

Obračun ''škaljaraca'' i ''kavačana'' - Glava za glavu

Nakon ubistva Đuričkovića i njegovog kuma Saše Markovića, dogodio se niz surovih likvidacija, za koje policija tvrdi da je mafijaški obračun između „škaljaraca“ i „kavačana“. Kako piše Pobjeda, nakon ovog ubistva pa do januara tekuće godine u ovom, kako tvrdi policija, obračunu, ubijeno je još osam osoba.
Obračun ''škaljaraca'' i ''kavačana'' - Glava za glavu
Portal AnalitikaIzvor

Osam mjeseci poslije ubistva Đuričkovića, na kućnom pragu u kotorskom naselju Sveta Vrača ubijen je Ivan Lopičić, za kojeg policija tvrdi da je bio blizak „škaljarcima“. Deset mjeseci kasnije - 9. aprila 2016. godine ubijen je Srđan Vlahović u kotorskom naselju Dobrota. Ubica je pucao na Vlahovića dok je sjedio u automobilu iz kojeg je prodavao cigarete. Poslije pet mjeseci - 5. septembra - Kotorani Goran Biskupović (28) i njegov prijatelj Miloš Bošnjak (25) ubijeni su kada je nepoznati napadač aktivirao eksplozivnu napravu dok su pontom išli ka porodičnoj kući Biskupovića u naselju Muo. Biskupović je bio član škaljarskog klana. Svega nekoliko dana kasnije, 22. septembra, ubijen je još jedan Kotoranin, za kojeg policija tvrdi da je bio član „škaljarskog“ klana - Dalibor Đurić.

Snajperista je pucao u njega dok je bio u poluotvorenom dijelu spuškog zatvora. Za učestvovanje u ubistvu osumnjičeni su Kotorani Miloš Trbo i Dejan Pavićević. Za manje od mjesec - 10. oktobra u svom rodnom gradu ubijen je Cetinjanin Radomir Đuričković, kum Gorana Radomana, koji je bio dio „škaljarske“ ekipe. Istragom je utvđeno da iza ubistva stoji „kavački klan“. Za ubistvo Đuričkovića osumnjičeni su Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović. Nije prošlo ni dva mjeseca kada je realizovano još jedno ubistvo - Budvanina Đorđa Borete - 7. decembra. Tada je ubijen i ljekar Dragan Neno Zečević (69) koji se slučajno zadesio u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Istraga je ukazala da je likvidaciju naručio „kavački“ klan. Za učestvovanje u ubistvu osumnjičeni su Vladimir Šmanja iz Banja Luke i srpski državljanin Miljan Bulatović. Potjernice su raspisane za četiri osobe. Nakon mjesec i po - 19. januara 2017. godine u neposrednoj blizini Osnovne škole ,,Maksim Gorki“ u Podgorici ubijen je Đorđe Sekulović. Ekplozivna naprava aktivirana je ispod njegovog automobila dok je u autu bio sa Jelenom Korać koja je teško povrijeđena. (Pobjeda)

Portal Analitika