Fudbal

PAVIĆEVIĆ: Imamo znanje, talenat i hrabrost

Nekadašnji desni bek ,,sokola“ Savo Pavićević kaže da uopšte nije iznenađen rezultatima Crne Gore. - Došlo je do smjene generacija, ali nijesam sumnjao u momke. Bio sam samo malo skeptičan po pitanju toga koliko će im vremena trebati da se uigraju dok se ne upoznaju s obzirom na to da je dosta novih igrača.
 PAVIĆEVIĆ: Imamo znanje, talenat i hrabrost
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, brzo su se uklopili, i u vrijeme kada sam ja bio reprezentativac svi igrači koji su dolazili bili su dobro prihvaćeni. Očigledno je tako i sada - priča Pavićević.

Sadašnji pomoćni trener subotičkog Spartaka ističe da je odmah nakon žrijeba kvalifikacionih grupa znao da će Crna Gora igrati važnu ulogu.

- I ispalo je tako. Atmosfera u reprezentaciji je uvijek bila sjajna, to je jedan od razloga dobrih igara, a uz to je publika u Podgorici uvijek fenomenalna i ,,12. igrač“. Svaki selektor donese nešto svoje, tako je i Ljubiša Tumbaković, a igrači to odlično prihvataju. Bližimo se kraju kvalifikacija, momci su pod većim pritiskom, vidjelo se to i protiv Rumunije. Drugi meč zaredom nijesmo primili gol, sve se sjajno uklopilo - smatra Savo.

Zreli da dođu do cilja: Crna Gora ima isti broj bodova (16) kao Danska koja će pod Goricom gostovati 5. oktobra, a tri manje od Poljske protiv koje će tri dana kasnije u Varšavi završiti kvalifikacije. ,,Sokoli“ zavise od sebe - mogu u baraž, ali i direktno na Mundijal 2018. u Rusiji.

- Čekaju nas dvije najteže utakmice. Gledao sam Dansku u pobjedi nad Jermenijom (4:1). U početku mi Danci nijesu ulivali povjerenje, ali uvijek su igrali čvrst fudbal. Sada su tu sa nama u vrhu. Mislim da možemo do cilja. Naša reprezentacija ima puno talenta, vjerujem da je zrela da odradi ono što od nje očekujemo. Neće biti nimalo lako, kaže Pavićević. (Opširnije u Areni)

Portal Analitika