Crna hronika

Dikić ranije prihvatio krivicu za stvaranje kriminalne organizacije

Bratislav Dikić, koji je danas u sudnici tvrdio da ne može da prihvati da je član kriminalne organizacije i da je učestvovao u kriminalnom planu, prema pouzdanim informacijama Portala Analitike, zapravo je prihvatio sporazum o priznanju krivice za krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije.
Dikić ranije prihvatio krivicu za stvaranje kriminalne organizacije
Portal AnalitikaIzvor

To je bio dogovor koji je postigao sa specijalnim državnim tužiocem Sašom Čađenovićem. Taj dogovor, kako tvrde dobro obaviješteni naši izvori, nije prihvatio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je, zbog uloge Dikića u čitavoj priči, nije želio da odustane od toga da se nekadašnjem komandantu srpske Žandarmerije stavi na teret krivično djelo - terorizam u pokušaju. O prihvatanju Dikićeve krivice izvijestili su crnogorski mediji 10.novembra 2016. godine.

Dikić je danas u sudnici pominjao da je bilo došlo do dogovora, ali nije precizirao o čemu se radi, jer mu to ne ide u prilog.

"Specijalno državno tužilastvo nudilo je Dikiću da bude aboliran ukoliko opozove ljudstvo, što potvrđuje cilj Specijalnog državnog tužilastva i drugih državnih organa, da po svaku cijenu spriječe sukobe i da onemoguće grupe koje su bile organizovane za sukobe da se infiltriraju među učesnike skupa koji je trebalo da bude održan u nedelju veče, nakon završetka glasanje", kažu naši izvori.

Kako kaže izvor Analitike, Dikić je propustio da navede da je glavni specijalni tužilac odbio nagodbu .

"Umjesto toga plasirao je priču o navodnoj prijetnji", zaključuje naš izvor.

P.Z.

 

 

Portal Analitika