Košarka

KOMBINATORIKA: Letonija vjerovatni rival Crne Gore u osmini finala

Selekcija Letonije, najvjerovatniji je rival Crne Gore u osmini finala. Osim njih, teoretski je moguće da naša reprezentacija igra sa ekipama Srbije ili Rusije. Portal Analitika objavljuje sve moguće kombinacije i moguće rivale našim momcima u trci za najboljih osam ekipa Starog kontinenta.
KOMBINATORIKA: Letonija vjerovatni rival Crne Gore u osmini finala
Portal AnalitikaIzvor

Fenomenalna Letonija, ne samo da je juče nanijela prvi poraz Rusima, već je situaciju u grupi koja se ukršta sa našom učinila izuzetno zanimljivom. Rusija, Srbija i Letonija imaju po tri pobjede jedan poraz, a ako tako ostane i posle letonskog susreta sa domaćinom, Turskom, gledaće se koš-razlika u susretima pomenutog, trenutno vodećeg trija, u čemu je Srbija najbolja. Dakle, u slučaju da Letonija savlada Tursku, a Srbija i Rusija sjutra, kao što se očekuje, pobijede Belgiju, odnosno Veliku Britaniju, onda će Letonci biti sljedeći rival naših momaka.

Naime, Srbija je dobila Letoniju sa 92:82, a izgubila od Rusije sa 75:72, pa ima "+7", Letonci su poslije četvrtog kola, kada se gledaju mečevi u ovom triju, na "+5", a Rusi na "-12".

Treba istaći da Letonce očekuje izuzetno težak meč sa domaćom Turskom, budući da ko izgubi tu utakmicu onda ide na NBA Španiju, koja je pokazala najviše u dosadašnjem toku prvenstva.

U slučaju da Turska ipak savlada Letoniju, a Srbija i Rusija budu na visini zadatka protiv Belgije i Britanije, onda će protivnik Crne Gore biti selekcija Srbije. Rival Crne Gore može biti i Rusija, ali je ta kombinatorika u domenu  teorije.

Letonce u ovom takmičenju predvodi NBA zvijezda Porzingis, a tu su još i odlična braća Bertans i sve bolji Tima.

Crna Gora inače igra sjutra od 19.45 meč protiv domaćina Rumunije, a rezultat te utakmice nema nikakav uticaj na tabelu.

Naša reprezentacija je igrala jednom protiv Letonije na završnici prvenstva Starog kontinenta 2013. godine, kada je nakon velike borbe poražena sa 73:72. (Foto: Fiba)

P.Z.

 

Portal Analitika