Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Susret Blažić – Nuhodžić: Istražiti slučajeve policijskih prekoračenja službenih ovlašćenja

Susret Blažić – Nuhodžić: Istražiti slučajeve policijskih prekoračenja službenih ovlašćenja

Lider GI “Za nas” profesor Đorđije Blažić susreo se juče sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem.
Susret Blažić – Nuhodžić: Istražiti slučajeve policijskih prekoračenja službenih ovlašćenja
Portal AnalitikaIzvor

U veoma korektnoj profesionalnoj i konstruktivnoj atmosferi, sagovornici su se usaglasili u neophodnosti poštovanja ustavnih prava građana i zakonskih ovlašćenja policijskih organa i nužnost institucija koje vrše kontrolu rada policije da istraže sve slučajeve u kojima postoji osnovana sumnja da su njihovi pripadnici prekoračili službena ovlašćenja.

Profesor Blažić je detaljno obavijestio ministra o brojnim incidentima tokom kojih su aktivisti GI “Za nas” tretirani od strane policije, na nezakonit način prekoračujući i zloupotrebljavajući službena ovlašćenja. Posebnu pažnju javnosti je izazvao posljednji slučaj - prebijanje, psihička tortura i pritisci na aktivistu GI iz Njujorka, Nikole Milovića, koji je državljanin Sjedinjenih Američkih Država.

U saopštenju GI se navodi, a s tim u vezi, da se bez odlaganja utvrdi pojedinačna, ali i komandna odgovornost policijskih službenika, aktera ovog nemilog događaja, kojim se, nažalost, od neodgovornih pojedinaca u policiji narušava ugled časnih i profesionalnih policajaca i samog organa.

 

Portal Analitika