Crna hronika

Vujović traži da ga policija štiti iako ne zna ko bi mu naudio

Vasilije Vujović (27) sa Cetinja, zvani „Vaso štene“ tvrdio je pred inspektorima da ne zna zbog čega je njegov sedam godina stariji sugrađanin Marko Martinović došao ispred njegove kuće sa eksplozivnom napravom od koje je stradao.
Vujović traži da ga policija štiti iako ne zna ko bi mu naudio
Portal AnalitikaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi koji pokušavaju da otkriju motiv napada na Vujovića, koji je Martinovića koštao života. Istražitelji navode da su ovakav odgovor očekivali od Vujovića, koji slovi za bezbjednosno interesantnu osobu, ali da ga nijesu uzeli „zdravo za gotovo“.

Kako je Pobjedi rečeno, ispituje se da li je stradali Martinović imao lični motiv da eksplozivom krene na Vujovića ili je po nečijem nalogu došao „da obavi posao“. Iako je Vujović negirao da ima sukob sa bilo kim, istražitelji imaju saznanja da se on bavi ilegalnim poslovima i da je bio u prilici da ima moćne neprijatelje. Prema saznanjima Pobjede, Vujović je od policije tražio da mu se dodijeli zaštita, ali je i tvrdio da ne zna zbog čega mu je život u opasnosti. Kako nam je nezvanično saopšteno, za sada, njegovom zahtjevu nije udovoljeno.

Pokojni Martinović nedavno je izašao iz zatvora, gdje je proveo nekoliko mjeseci zbog tuče. Kako tvrde dobro obaviješteni izvori bliski istrazi, Martinović je u Spužu stekao poznanstva i postao blizak sa više osoba iz kriminalnog miljea koje su osuđene za teška djela. Upravo zbog ovih saznanja, nije isključeno da će istražitelji narednih dana posjetiti ZIKS. Osim saslušanja koja će se obaviti, istražitelji će do prijatelja Martinovića doći preko telefonskih komunikacija i ustanoviti da li se među njima krije potencijalni Vujovićev neprijatelj.

Iako se spekuliše da je „viđen automobil koji je projurio“, „da Martinović nije bio sam“, policija nema takvih saznanja. Kako nam je nezvanično rečeno u policiji, ne postoji ni jedan trag koji ukazuje da je sa Martinovićem bio još neko.

Martinović je poginuo u ponedjeljak, oko tri sata ujutru, ispred kuće Vujovića u Hercegovačkoj ulici, usljed nestručnog rukovanja eksplozivnom napravom koju je postavljao ispod Vujovićevog automobila. Nezvanično nam je saopšteno i da je policija juče pronašla Martinovićev automobil, u blizini Starog groblja na Cetinju, nekoliko ulica od mjesta gdje je Martinović stradao.

(Pobjeda)

Portal Analitika