Kultura

"Motel Kaiju" ponovo u Petrovcu

Italijanski sastav Motel Kaiju imao je priliku da se još jednom, nakon nekoliko godina, predstavi publici u Crnoj Grori. Kvartet koji predvodi basista Nikola Feraci, spustio je zavjesu na četvrto veče Petrovac Jazz Festivala.
"Motel Kaiju" ponovo u Petrovcu
Portal AnalitikaIzvor

Ljubitelji džeza koji su koncert pratili na terasi tvrđave „Castello“ imali su priliku da uživaju u njihovim novim kompozicijama.

Domaće džez snage, predvođenje gitaristom Šulem Jovovićem, napravile su sjajan uvod u nastup italijanskog benda i još jednom pokazali da i Crna Gora ima sjajne džez muzičare.

Četvrto festivalsko veče počelo je nastupom Novosađanina Olaha Vincea koji je svojim reperotarom privukao pažnju šetača ispred Spomen doma „Crvena komuna“. Njegov nastup trajao je puna dva sata, a Vince je pokazao zašto je jedan od najtraženijih muzičara koji je imao priliku da svira u Koreji, Japanu, Arapskim Emiratima, cijeloj Evropu i bivšoj Jugoslaviji, a dijelio je binu sa najvećim imenima među kojima su Lajko Feliks, Sezarija Evora i Rossenberg Trio.

Veče je završeno ponoćnom projekcijom filma „Paco de Lucia“ u budvanskom „Camdus Cineplex“-u.

Peti festivalski dan otvoriće svirkom gitarista Tibor Maha Nađ koji će uživo pokazati „Čudesnu moć bluza“ ispred „Crvene komune“ od 20 časova. Koncerte na tvrđavi „Castello“ od 22 sata održaće niški sastav Dr. Wolf And The Children Of The Night koji na festival stiže prvo sa Nišvila, kao i All Petrovac Jazz Fest Star, dok će u ponoć u „Camdus Cineplex“-u biti prikazan film „Lijek protiv bolova“.

Ipače, program trećeg festivalskog dana, u nedjelju, počeo je koncertom u podne polaznika Master Workshopa koji se od 28. avgusta održavao u Spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu. Desetak polaznika je, sa profesorom Šulem Jovovićem, demonstriralo ono što su naučili prethodne sedmice, a njihova svirka privukla je prolaznike, ali i kupače koji su na trenutak napustili plažu kako bi uživali u muzici. Pažnja namlađih bila je usmjerena na slikarke koje su im oslikavale lica.

Program je nastavljen u 20 časova ispred „Crvene komune“ svirkom italijanskih uličnih svirača „Cheap Seats“, a svojom muzikom opisuju mjesta koja su posjetili.

Gradski orkestar sa već ustaljenim repertoarom još jednom je rasplesao okupljenu publiku ispred „Crvene komune“, a veče je nastavljeno koncertom trija Adnana Teskeredžića na terasi tvrđave „Castello“.

Foto: Eva Medigović

Portal Analitika