Politika

Bukilić odgovorila Filipoviću: Nećete vratiti kriminalne grupe na čelo Budve!

Iako je žalosno komentarisati izjave Ljubomira Filipovića, čovjeka kojeg je odbila gotovo svaka partija na čijim se vratima pojavio, a koji sopstvene frustracije liječi konstruisanjem nepostojećih afera i izvrtanjem činjenica, zbog šire crnogorske javnosti važno je braniti istinu, rekla je Vukosava Bukilić, predstavnica budvanskog odbora pokreta URA.
Bukilić odgovorila Filipoviću: Nećete vratiti kriminalne grupe na čelo Budve!
Portal AnalitikaIzvor

“Tragikomično je posmatrati moralnu, ljudsku i političku degradaciju gospodina Filipovića, koji kao bivši potpredsjednik Svetozara Marovića, Rajka Kuljače i Lazara Rađenovića (u narodu poznatijih pod radnim nazivom “Organizovana kriminalna grupa”), pronalazi za shodno da svima oko sebe, sem sebi samom, spočitava izmišljene afere i senzacionalne neistine. Optuživati Boženu Jelušić za “namještanje izbora” u lokalnom Rotarakt klubu (ili bilo kojoj drugoj lokalnoj NVO), u kome se predsjednici rotiraju svake godine pa uglavnom svi dobiju priliku da to i budu, je apsolutno smiješno, zlonamjerno i nedostojno bilo kakve ozbiljne diskusije. Bez obzira što su Filipovićevi dugovi prema DPS-u i OKG-u zaista veliki, ovo sigurno nije način da se oni plate”, kazala je Bukilić.

Ona je ukazala da čitava budvanska javnost zna da je, poslije mnogo bezuspješnih pokušaja, gospodin Filipović ipak uspio da obezbijedi apanaže za liječenje sopstvenih frustracija na društvenim mrežama, ali da “broj neistina koji konstruiše na dnevnom nivou, prevazilazi granicu dobrog ukusa”. 

“Ispada da gospodinu Filipoviću ne valja apsolutno niko sa lokalne političke scene, od svih predstavnika vlasti koja ne krade, već vuče Budvu naprijed, a itekako mu odgovaraju njegovi bivši i sadašnji (koalicioni) partneri, od kojih najveći dio trenutno boravi u spuškom zatvoru. Upravo zbog tih apanaža, ili pak nostalgije za kriminalnim organizacijama DPS-a, gospodin Filipović neumorno radi na vraćanju OKG-a na čelo budvanske vlasti. Nego, na sreću građana Budve, riječ je o potpuno nemogućoj misiji”, kazala je Bukilić.

Bukilić je dobronamjerno poručila Filipoviću da, bez obzira na odbijanje njegovih DPS poslodavaca da mu povećaju apanaže, ne odustaje od svog nauma i da u što kraćem roku vrati preostale dugove, kako bi “svi mogli počinuti od lažnih afera, jeftinih pokušaja rušenja lokalne vlasti, manipulisanja iskrenim pojedincima i pokušaja diskreditovanja najuglednijih građana Budve”.

Portal Analitika