Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bošković - Ficdžibon: Bezbjednosni efekat učlanjenja CG u NATO će osjetiti cijela jugoistočna Evropa

Bošković - Ficdžibon: Bezbjednosni efekat učlanjenja CG u NATO će osjetiti cijela jugoistočna Evropa

Ministar odbrane, Predrag Bošković sastao se danas sa odlazećim izaslanikom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, pukovnikom Sajmonom Ficdžibonom, kao i novoimenovanim, potpukovnikom Edvardom Melotom, koji će dužnost izaslanika odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.
Bošković - Ficdžibon: Bezbjednosni efekat učlanjenja CG u NATO će osjetiti cijela jugoistočna Evropa
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, pukovnik Ficdžibon se zahvalio na odličnoj saradnji tokom njegovog dvoipogodišnjeg mandata i izrazio zadovoljstvo velikim napretkom koji je u tom periodu načinjen, kako na bilateralnoj osnovi, tako i na evroatlantskom putu Crne Gore ka Alijansi. On je kazao da će bezbjednosni efekat istorijskog uspjeha koji je Crna Gora postigla učlanjenjem u NATO osjetiti ne samo zemlje regiona, već i cijela jugoistočna Evropa. Potpukovnik Melote je obećao da će se on lično zalagati za nastavak odlične saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva i izrazio nadu da će dvije zemlje saveznice zajedničkim snagama nastaviti da doprinose sistemu kolektivne bezbjednosti.

Bošković se zahvalio pukovniku Ficdžibonu na ličnom doprinosu i iskrenoj posvećenosti unapređenju odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva u oblasti odbrane i izrazio uvjerenje da će se intenzivna i sadržajna saradnja nastaviti i tokom mandata potpukovnika Melota, ističući spremnost Ministarstva odbrane da podrži sve inicijative britanske strane, koje imaju za cilj unapređivanje međusobne saradnje.

Britanske izaslanike odbrane primio je takođe i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, koji je ukazao na značaj podrške Ujedinjenog Kraljevstva u finalnoj fazi evroatlantskog procesa u Crnoj Gori i izrazio spremnost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan saveznik, kao i aktivan promoter evroatlantskih vrijednosti u regionu.

Portal Analitika