Abiznis

Forum gradonačelnika u Podgorici šansa za crnogorske privrednike

Predstojeći Forum gradonačelnika 16 + 1 glavnih gradova NR Kine i Centralne i Istočne Evrope, koji će se održati 14-15. septembra u Podgorici je dobra prilika za naše privrednike da uspostave poslovne kontakte sa privrednicima iz Kine, kao i drugih zemalja, učesnika ovog Foruma - poručuju iz Montenegro biznis alijanse.
Forum gradonačelnika u Podgorici šansa za crnogorske privrednike
Portal AnalitikaIzvor

''Ovaj izuzetno značajan međunarodni događaj za Crnu Goru je posledica inicijative o saradnji NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Sa aspekta Montenegro Biznis Alijanse (MBA), kao poslovne asocijacije koja će aktivno učestvovati na ovom Forumu, ovo je jedan od najznačajnijih događaja za uspostavljanje poslovnih veza naših privrednika sa privrednicima zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine'', navodi se u saopštenju.  

Kako su istaklu, jedan od veoma važnih efekata ovog Foruma, je jačanje saradnje Glavnog grada sa biznis sektorom, kroz uključivanje poslovnih asocijacija u organizovanju ovog Foruma. 

''Glavni grad i inače pokazuje kontinuiranu zainteresovanost za saradnju sa predstavnicima biznisa kroz potpisivanje brojnih ugovora o saradnji sa njima, kao i kroz konkretne aktivnosti koje u tom smislu preduzima.  Na taj način Glavni grad podstiče intenziviranje procesa te saradnje, što je svakako u interesu biznisa i stvaranja optimalnih uslova za njegov razvoj. Lijep primjer koji treba slijediti'', navodi se u saopštenju.

Kako zaključuju, Foruma je sasvim jasan, a na nama je da iskoristimo mogućnosti koje Forum pruža.   

Portal Analitika