Društvo

Davidović osniva medijski koncern

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović odlučio je da finansijski podrži formiranje medijskog koncerna koji bi sačinjavali dnevni list, televizija i portal, saznaje Pobjeda iz više izvora u opoziciji.
Davidović osniva medijski koncern
Portal AnalitikaIzvor

Uređivačka koncepcija tih medija, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, bila bi izrazito opoziciona, bliska politici Demokratskog fronta, a fokus bi bio na političkim i ekonomskim temama u Crnoj Gori.

Razgovori

Tim povodom Davidović je već razgovarao sa dijelom opozicije, u prvom redu sa pojedinim političarima iz vrha Demokratskog fronta, ali i sa više novinara i urednika nekoliko ovdašnjih, ali i beogradskih dnevnih listova.

- Davidović je na sastanku sa opozicionarima i novinarima izložio plan prema kojem bi televizijski kanal reemitovao program preko Republike Srpske, uz pomoć kablovskih operatera iz Crne Gore. Ta televizija bi koristila skupu tehničku logistiku Srpske kuće, pošto se već privodi kraju izgradnja tehnološki veoma modernog televizijskog studija koji je smješten u središu Srpske kuće, kazao je izvor Pobjede.

- Televizija, portal i dnevni list formalno ne bi bili dio Srpske kuće, jer je ona vlasništvo Vlade Srbije, ali bi u sva tri slučaja bili korišćeni njeni kapaciteti, ako se za to ukaže potreba – kazao je izvor Pobjede.

Isti izvor, inače blizak Davidoviću, saopštio je da je nikšićki biznismen u potpunosti zatvorio finansijsku konstrukciju za medijski koncern, pošto mu je Vlada Srbije isplatila kompletan iznos za Srpsku kuću, na ime kupovine prostora u Davidovićevoj zgradi u blizini mosta Milenijum.

- Sav novac je isplaćen, pa je Davidović odlučio da veći dio tog iznosa preusmjeri u medijski biznis, rekao je izvor Pobjede koji je dobro upućen u sva dešavanja.

Kritika

Lideri Demokratskog fronta su u više navrata javno kritikovali medijsku scenu u Crnoj Gori navodeći da se nalaze pod svojevrsnom medijskom blokadom. Posebno su kritični prema dnevnom listu ,,Dan“ za kojeg su javno saopštavali da im ,,nije više saveznik“ i da je blizak nekim drugim opozicionim partijama, u prvom redu Demokratama.

Pobjeda

Portal Analitika