Košarka

Srbija na krilima Bogdanovića i Jovića do trijumfa protiv Turske

Košarkaška reprezentacija Srbije pobjedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva.
Srbija na krilima Bogdanovića i Jovića do trijumfa protiv Turske
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Aleksandra Đorđevića su upisali drugu, vrlo važnu pobjedu na šampionatu Evrope, dok Turska sad ima skor od jednog trijumfa i dva poraza.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 17 poena, Stefan Jović je ubacio 15, uz devet asistencija, a Milan Mačvan osam. Vladimir Lučić je zabilježio sedam poena i osam skokova, dok je Dragan Milosavljević meč završio sa osam postignutih poena. U poraženom timu najbolji je bio Melih Mahmutoglu sa 19 poena, dok je Čedi Osman postigao 15.

Kenan Sipahi i Jović su postigli trojke i otvorili seriju poena. Jović je nastavio da pogađa i da proigrava saigrače pa je Srbija stekla prednost od šest poena (13:6). Izabranici Aleksandra Đorđevića su igrali dobro u odbrani i sigurno u napadu pa su postepeno povećavali prednost koja je u finišu prve dionice bila i dvocifrena (21:10). Seriju Srbije je dvadesetak sekundi pre kraja prve četvrtine trojkom prekinuo Osman, što je bio i konačan rezultat poslije prvih 10 minuta igre - 21:13.

Poenima Micića i Marjanovića Srbija je na početku druge četvrtine stekla 14 poena prednosti, ali su potom uslijedili „prazni” minuti olimpijskih vicešampiona. Dvije trojke Mahmutoglua presjekle su košarkaše Srbije, koji su nastavili da gube lopte i promašuju, pa je Turska vrlo brzo od minus 14 stigla do samo dva poena zaostatka. Srbija je, ipak, sačuvala prednost i na veliki odmor otišla sa pet poena prednosti.

Velika borba pred oko 10.000 bučnih navijača vodila se i u trećoj četvrtini. Srbija je sve vrijeme imala prednost, koja je u jednom momentu bila i deset poena.

Turski košarkaši su odlično počeli poslednju dionicu i serijom 11:0 stigli do vođstva (57:59). Veliki nalet domaće selekcije prekinuo je Bogdanović sa dvije trojke u razmaku od samo nekoliko sekundi.

Bogdanović je tada preuzeo stvari u svoje ruke i sa deset vezanih poena je održao Srbiju u prednosti.

Trojke Bogdanovića pokrenule su i Lučića i Jovića, koji su takođe pogodili za tri poena i tako neutralisali pogotke Mahmutoglua, utišali publiku u hali i mirno priveli meč kraju.

Srbija u narednom kolu igra protiv Velike Britanije.

(Beta)

Portal Analitika