Odbojka

Odbojkaši "Budućnost Capital Plaze" odradili prvi trening

Odbojkaški klub "Budućnost Capital Plaza" danas je počeo pripreme za nastupajuću sezonu.
Odbojkaši  "Budućnost Capital Plaze" odradili prvi trening
Portal AnalitikaIzvor

"Pripreme kreću danas treningom u SC Morača. Glavni dio priprema ce biti odrađen u našem gradu, u planu su pripremne utakmice sa rivalima u okruženju. naknadno ce biti određeno da li će to biti u Crnoj Gori ili inostranstvu. Dobra stvar je što smo zadržali sve igrače od prošle godine. Iako su većina igrača juniori i kadeti, njima će ovo biti treća sezona u seniorskoj konkurenciji i prizeljkujemo da pokažu ono što se od njih očekuje a to je da pokažu sav svoj potencijal a pojedini da opravdaju očekivanja da će jednog dana biti nosioci igre reprezentacije. Dolaskom Balše Radulovića na mjesto trenera prvog tima će sigurno donijeti pozitivne promjene  ali moramo i dalje biti oprezni u datim obećanjima zbog rezultata u predhodniih par sezona. U svakom slučaju ove godine moramo dati sve od sebe i biti konstantni od početka do kraja i siguran sam da rezultat neće izostati. Isto tako, uprava sačinjena od bivših igrača će nastaviti da pomaže normalno funkcionisanje kluba ali se isto nadamo da ce pojedinci iz svijeta biznisa i državne vlasti pomoci, jer bez Budućnosti crnogorska muška odbojka ne može imati ni svoju budućnost", izjavio je  predsjednik kluba Mirko Janković.

Trener Balša Radulović istakao je da su sa nestrpljenjem iščekivali početak zajedničkog rada.

-Momci su se uželjeli jedni drugih i rada sa loptom, tako da će nam to svakako olakšati ovaj početni period koji je uvijek i najteži kad su igrači u pitanju. Jedna od novina je i rad kondicionog trenera Gvozdena Bulatovića uz čiji će nadzor sigurno svaki od igrača biti fizički na većem nivou u odnosu na prethodnu godinu. Igrači su već dvije nedelje u pogonu jer su imali program koji su individualno odradili kako bi početak priprema dočekali relativno spremni za napore koji im predstoje. Naredne dvije nedelje takođe ce akcenat biti na podizanju fizičke spreme i pravljenju baze u tom dijelu, naravno uz postepeno podizanje nivoa rada sa loptom. Do početka lige želja nam je da odigamo 7-8 kontrolnih utakmica kako bi razbili monotoniju treninga i uvidjeli na kojim elementima moramo posebno obratiti pažnju. Siguran sam da će rukovodstvo kluba u tom dijelu uraditi sve kako bi početak lige dočekali što spremniji- rekao je Radulović, napominjući da se, kad su u pitanju ciljevi za narednu sezonu, ne bih vezao isključivo za poziciju na tabeli i osvajanje nekog od trofeja.

"Mada ni najmanje ne bježimo od istog. S obzirom da se još uvijek ne zna koje će sve ekipe učestvovati i u kojem sastavu, prevashodni cilj je da igrači podignu svoj stepen profesionalnosti, odgovornosti i posvećenosti i da kroz takav odnos dođe do individualnog napretka, a u tom slučaju ni rezultat ne može izostati. Vec sam ranije naglasio da je moj cilj da Budućnost vratimo tamo gdje joj je i mjesto, na čelo crnogorske odbojke, a to nam kao obavezu nameće da svakom meču pristupimo maksimalno ozbiljno i da je cilj pobjeda", naveo je Radulović.

Portal Analitika