Podgorica

Zanatski radovi na objektu KIC-a "Budo Tomović" vrijedni oko 13.000 eura

Radnici Agencije za stanovanje prethodnih i u narednih par dana izvode određene zanatske radove u KIC-u „Budo Tomović“.
Zanatski radovi na objektu KIC-a "Budo Tomović" vrijedni oko 13.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Nedavno su završeni molerski radovi u unutrašnjosti KIC-a i farbarski radovi na sceni, a takođe su realizovani radovi na krovu scene. Ukupna vrijednost ovih radova iznosila oko 6.000 eura.

U toku je realizacija farbarskih, elektro i vodoinstalaterskih radova i hidroizolaterskih radova, čija je vrijednost oko 7.000 eura. Ovi radovi će biti završeni do kraja sledeće sedmice.

Svi radovi se realizuju u saradnji Službe za zajedničke poslove Glavnog grada, Agencije za stanovanje i KIC-a „Budo Tomović“.

Podsjećamo da je na saniranju KIC-a “Budo Tomović” samo tokom prethodne godine u tehničku infrastrukturu investirano 90 hiljada eura, u okviru koje je izvršena rekonstrukcija sistema scenske mehanike na Velikoj sceni i radovi na zamjeni kompletnog sistema grijanja i hlađenja u Velikoj sali.

Radovi su obuhvatali montiranje 16 novih cugova, poštujući najsavremenije standarde scenske tehnike. Dio sistema je automatizovan, što je novina. Rekonstrukcijom sistema scenske mehanike umnogome su unaprijeđeni tehnički uslovi za izvođenje programa. Radovi na kompletnoj sanaciji sistema scenske mehanike nastavljeni su, u manjem obimu, i u 2017. godini i za tu namjenu u iz budžeta KIC-a izdvojeno je 9.000 eura. Takođe, ove i prethodne godine nabavljena je zvučna i svjetlosna oprema, i time poboljšan sistem rasvjete i tona.

U okviru kapitalnih izdataka za 2017. godinu opredijeljena su sredstva u visini 75.000 eura za rekonstrukciju Dodest sale u kojoj se održava veliki dio programa.

Portal Analitika