Rukomet

Budućnost dovela najbolju mladu rukometašicu Crne Gore

Najbolja mlada crnogorska rukometašica, petnaestogodišnja Nikšićanka Andrijana Popović, pojačala je podgoričku Budućnost objavio je portal "Onogošt".
Budućnost dovela najbolju mladu rukometašicu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Doskorašnja rukometašica nikšićke Levalee 2010, u kojoj je naučila prve rukometne korake i brusila svoj talenat, igraće za kadetski tim Budućnosti – igračice rođene 2000. i godine mlađe.

Najbolji strijelac Prve ženske lige u minuloj sezoni sa 77 postignutih golova, prelazi u redove evropskog rukometnog giganta koji mnogo ulaže u podmladak, a Popović je, kao jedna od najperspektivnijih igračica Evrope na poziciji lijevog beka odavno bila pik Budućnosti.

„Prije svega za mene ovo znači veliki korak naprijed ,volja za još većim radom. U novom klubu očekujem dobru saradnju sa trenerima i dobar i kolegijalan odnos sa saigračicama“ kaže Andrijana za portal Onogošt.

Kadetska selekcija Budućnosti mahom čini i kostur reprezentacije koja je nedavno učestvovala na EP u Slovačkoj. Kaže da je zadovoljna učinkom na šampionatiu.

„Sve u svemu uvijek to može bolje. Uspjeli smo se plasirati na Svjetsko prvenstvo i to je za nas veliki napredak. Nakon završenog EP osjetile smo jačinu drugih ekipa tako da moramo raditi jos više da bi postigle svoj željeni cilj na SP“, zaključuje ona.

Portal Analitika