Politika

Demokrate: DPS iz državnog i lokalnog budžeta primio preko 201 milion eura

Demokrate Crne Gore uputili su reagovanje na saopštenje DPS-a koje je potpisao Marko Burić iz OO DPS Nikšić, koje prenosimo u cjelini.
Demokrate: DPS iz državnog i lokalnog budžeta primio preko 201 milion eura
Portal AnalitikaIzvor

“Očigledno je da se u DPS smjenjuju stanja nervoze i depresije. Depresivni su stari kleptomani u strahu od nadolazeće pravne države, a nervozni su mladi neobrazovani jurišnici u strahu od Demokrata. Da im je išta od obraza ostalo nakon bestidnih pohara, krađa i otimačina, ovaj bi im strah obraz okaljao, jer u tom strahu posežu za uvredama najgore vrste. Ali zapamtite, ne bojimo se vaših poziva na linč, niti prijetnji neformalnih centara moći, a kamoli da se bojimo vaših petparačkih nebuloznih saopštenja. I još uvijek nijeste našli nekoga iz Pljevalja da vam potpiše saopštenje? Možda bi to mogao učiniti i vaš direktor Sportskog centra Ada, jer je  ionako radio sramniju stvar na dan veličanstvene konvencije Demokrata u Pljevljima, snimajući svoje sugrađane, pa može i nebulozno saopštenje potpisati da ne bi mladi jurišnici padali u vatru.

I u nervozi opet potvrdiste naše navode. Hvala vam što i ne demantujete da ste kleptomani. A šta drugo reći kad ste svoj kleptomanski poriv pokazali time što ste na ime plata vaših poslanika, vaših javnih funkcioneta, na ime prihoda partije iz državnog i lokalnog budžeta primili preko 201 milion budžetskog novca, a trčite da vam se iz skupštinske blagajne namire telefonski računi. Drugim riječima iz budžeta ste uzeli sumu koja je tri puta veća od sume po kojoj je prodat Telekom Crne Gore. Dakle pojesti tri Telekoma i otrčati za refundaciju 1555 eura telefonskog računa može samo iskonski DPS funkcioner. 

Hvala što ste po ko zna koji put potvrdili da se nijeste odrekli niti jednog centa, niti jedne dnevnice, niti jednog službenog telefona, niti jednog računa za gorivo, niti jedne stanarine. I ne samo da se nijeste toga odrekli, nego ste otimali i ono što vam ne pripada. Kako vaši poslanici, tako i vaši funkcioneri. Prvi su uzeli 31 milion eura iz budžeta, a jagme se za 245 eura goriva. Samo je vaš jedan poslanik veteran inkasirao skoro pola miliona eura iz budžeta. I ne rekoste jeste li izbrojali koliko ste usvojili zakona i izvještaja u Skupštini bez ijedne izgovorene riječi i diskusije.
Drugi su uzeli 82 miliona eura iz budžeta, a sve usput organizovali kriminalne grupe i harali narodnu imovinu. Od toga novca bi se u Pljevljima mogla napraviti moderna cementara sa proizvodnim kapacitetom od 800 000 tona. I povrh toga, smaknu 550 eura na ime službenog telefona.

Nikšić i ne pominjite. Tu ste osim devastiranja privrede pokazali bestidni kukavičluk. Izgubili ste 2012. pa ste kupili Draga Đurovića. Da ste jaki ne bi vam Drago trebao. Da ste pošteni ljudi, ne biste Draga kupovali. I Sveto u depresiji ne bi rekao da je ponosan na ishod jednopartijskih izbora. Vidi se da vam je Svetov odlazak u depresiju desetkovao logiku. Muka je kad oni sa desetkovanom logikom, brane one sa udesetostručenim milionima.

Kad se ponosite rezultatom jednopartijskih izbora u Nikšiću, što se vaš šef nijednom ne oglasi povodom tih rezultata? Je li ga još boli šamar sugrađana koji ga najbolje znaju? Jeste li ponosni na to što se na jednim izborima u 21. vijeku na tlu Evrope desi 11% nevažećih listića? Jeste li ponosni što je vaš satelit osvojio manje glasova nego što je bilo nevažećih listića? Jeste li ponosni što vladate sa 35% podrške birača? Jeste li ponosni na to što u Nikšiću živi 8000 građana manje od vašeg dolaska na vlast? Je li vas stid što je nezaposlenost u Nikšiću 21%? Da nijeste kukavice, raspisali biste izbore u Niksiću.

Gospodo iz OKG, svjesni smo da vam je Svetova depresija destkovala logiku. Pitamo se samo da li ste kao vajne patriote makar malo depresivni dok kradete, ili ste depresivni samo kad bježite iz države da ne bi odgovarali. No, neće vam ni depresija pomoći, vratićete oteto i položiti račune pravnoj državi”, navodi se u reagovanju Demokrata Crne Gore koje potpisuje Mensur Mujković, član OO Demokrata Pljevlja.

 

Portal Analitika