Politika

Puca li koalicija u Kolašinu?

Ni kongres SNP na kojem je izabrano novo rukovodstvo i novi glavni odbor partije, nije promijenio priličnu rezervisanost ove partije u Kolašinu prema funkcionisanju lokalne vlasti čiji je SNP konstituent, ali je pitanje koliko se zapravo pita i učestvuje u njoj.
Puca li koalicija u Kolašinu?
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim ali prilično pouzdanim informacijama, iz kolašinskog odbora SNP-a je od vrha stranke zatraženo preispitivanje načina funkcionisanja koalicione gradske vlasti koja je marginalizovala ovu partiju.

Tražimo saglasnost od partijske centrale da se preispita način kako funkcioniše koalicija i ako se ne ispoštuju naši zahtjevi i stavovi, iniciraćemo i raskid koalicije. Prošlo je dva mjeseca od kada je bivši predsjednik OO SNP-a Đuro Milošević podnio ostavku na mjesto potpredsjednika opštine i na mjesto predsjednika partijskog odbora. Na taj način smo i faktički obezvlašćeni iako smo po broju odborničkih mandata druga partija po snazi u koaliciji i imamo samo jednog odbornika manje, kaže naš sagovornik koji je decenijama odan partijskim bojama SNP-a i uvijek u rukovodećim strukturama i na opštinskom i na državnom nivou.

 

On podsjeća da je SNP decenijama poslije DPS-a najjača politička partija u Kolašinu i da je kao stranka dao veliki doprinos pobjedi opozicije na lokalnim izborima.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika