Košarka

Eurobasket: Rusija srušila Srbiju, Njemci bez poraza

Baćuške su nakon Turske srušile i Srbiju 75:72 i sada je pred njima dosta lakši put do prvog mjesta u grupi.
Eurobasket: Rusija srušila Srbiju, Njemci bez poraza
Portal AnalitikaIzvor

U uzbudljivom meču u Istanbulu košarkaška reprezentacija Rusije savladala je Srbiju rezultatom 75:72. Momci Saše Đorđevića su dobro ušli u meč te su nakon prve četvrtine vodili tri poena razlike (21:18). Ipak rusi su pojačali tempo te su naredna dva perioda igre otišla njima u korist vodivši u drugoj 22:17 odnosno 18:13 u trećoj četvrtini. Na kraju je uslijedila prava drama ali su Rusi odnijeli pobjedu nakon što su Milosavljević i Bogdanović promašili slobodna bacanja koja bi ih odvela do produžetaka.

Aleksej Šved je bio igrač utakmice sa 22 poena, a važan doprinos u drugom poluvremenu dao je i Timofej Mozgov (11). Kod Srbije po 19 pogodaka Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića.

Nakon iznenađenja takmičenja i poraza od Finske u prvom kolu, Francuska se u velikom stilu vratila i upisala prvu pobjedu na ovom takmičenju.

Popularni Trikolori su u Helsinkiju u grupi A savladali Grčku rezultatom 95:87. Francuze su vodili Furnije i Lovernj sa po 21 poenom a istakao se i De Kolo sa 16 pogodaka. Sa druge strane najefikasniji su bili Printezis sa 22 kao i Kalates i Sulkas sa po 15 poena.

U istoj grupi do prve pobjede došla je i Poljska koja je deklasirala Island 91:61. Najzaslužniji za to je bio Adam Vačinski koji je postigao15 poena.

Njemačka je posle dva kola sa stoprocentnim učinkom u Tel Avivu.

"Panceri" su u drugom meču Grupe B na Evropskom prvenstvu pobijedili Gruziju 57:67, ekipu koja je na otvaranju dijela šampionata u Izraelu načinila prvo veliko iznenađenje pobijedivši Litvaniju.

Očigledno da su se Gruzini prilično umorili i istrošili protiv nekadašnjih zemljaka, tako da su posle neočekivane pobjede upisali poraz na koji, ipak, nisu računali prilikom pravljanja kalkulacija.

Denis Šroder bio je prvi strijelac meča sa 23 poena i ubjedljivo najbolji pojedinac na utakmici. Zanimljivo da je drugi poenter Nemačke Robin Benzing postigao 11.

Tornike Šengelija je bio najbolji kod Gruzije sa 11 poena.

Foto: FIBA.com

Portal Analitika