Društvo

Tone guma više nijesu na Vrtijeljci

Prijestonica Cetinje danas je završila posao dislociranja guma koje su nelegalno odložene na nesanitarnom odlagalištu „Vrtijeljka“.
Tone guma više nijesu na Vrtijeljci
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju, gume su dislocirane na lokalitet koji je predviđen za privremeno skladištenje otpada te vrste, dok u narednom periodu slijedi konačno i trajno rješenje dislociranja guma na za to predviđenoj lokaciji.

- Posao dislociranja nelegalno odloženih guma, u koji su se pored Prijestonice uključile i privatne firme sa mehanizacijom, nije bio smetnja dinamici realizacije projekta na sanaciji lokaliteta „Vrtijeljka“ čiji su radovi uveliko u toku. Projekat sanacije „Vrtijeljke“, koja decenijama predstavlja crnu ekološku tačku na teritoriji prijestonice, vrijedan je oko dva miliona eura, a sredstva su obezbijeđena od međunarodnih donatora - podsjećaju iz Prijestonice.

U saopštenju se ističe i da Cetinje sprovodi poseban set mjera za kreiranje politika održivog razvoja i zaštite životne sredine.

- Sanacija „Vrtijeljke“ prepoznata je u njenim ključnim dokumentima, počevši od planova strateškog razvoja, prostorno urbanističkog plana grada, sve do Lokalnog plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom - ističu iz Prijestonice Cetinje.

0209gume1
Portal Analitika