Politika

PAŽIN – LAMBORN: Vladavinom prava do ekonomskog razvoja

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas delegaciju Kongresa Sjedinjenih američkih država, koju je predvodio kongresmen Doug Lamborn. Pažin je izrazio uvjerenje da će se dobar odnos ove dvije zemlje nadograđivati novim zajedničkim aktivnostima od važnosti za stabilnost i prosperitet naše države.
PAŽIN – LAMBORN: Vladavinom prava do ekonomskog razvoja
Portal AnalitikaIzvor

Kako dodaju iz Vlade, Pažin je sagovornike upoznao i sa planovima daljeg rada Crne Gore u oblasti vladavine prava, a sve u cilju kreiranja bezbjednog ambijenta za nastavak ekonomskog rasta i poboljšanja standarda života građana u Crnoj Gori.

– Razgovarajući o političkom i bezbjednosnom ambijentu u Crnoj Gori, Pažin je iskoristio priliku da podvuče jasan cilj Crne Gore da nastavi da zastupa i utiče na dobrosusjedske odnose i da istakne važnost podrške SAD u ovom političkom kontekstu – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Kako ističu, sagovornici su se saglasili da u XXI vijeku samo jasna posvećenost poštovanju principa demokratije može biti garant za stabilan društveni i ekonomski razvoj.

Zajednički je ocijenjeno da je članstvo Crne Gore u NATO stvorilo osnov za dalje jačanje ekonomske saradnje između SAD i Crne Gore.

Portal Analitika