Fudbal

Sjajna Crna Gora deklasirala Kazahstan!

Fudbaleri Crne Gore deklasirali su večeras u Astani odgovorajuću selekciju Kazahstana sa 3:0. Sokoli su se ovom pobjedom učvrstili na drugo mjesto tabele grupe E sa 13 bodova, i sa velikim optimizmom dočekuju ekipu Rumunije. Golove za našu reprezentaciju su postigli Vešović, Bećiraj i Simić. Crna Gora u ponedjeljak u Podgorici igra odlučujući meč sa selekcijom Rumunije.
Sjajna Crna Gora deklasirala Kazahstan!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora je pružila jednu od najboljih partija protiv neugodnog Kazahstana, a naše reprezentativce u svom naumu nijesu mogli da spriječe ni vještačka podloga, ali ni težak put. Najbolji igrač u crnogorskoj selekciji je bio briljantni Janković koji je sa dvije asistencije potopio Kazahstan.

DRUGO POLUVRIJEME:

93'- Velika prilika za Jankovića, ali brani Loria. Kraj MEČA.

90'- Igra se nadoknada od tri minuta. Crna Gora je pred velikom pobjedom.

statistika83'- Izlazi Bećiraj, ulazi Stefan Mugoša. Sokoli u finišu meča mirnom igrom čuvaju ogromnu prednost. Kazahstanci sve pokušavaju da smanje vođstvo naše ekipe.

79'- Pokušaj Kuata sa ivice šesnaesterca, ali lopta ide visoko preko gola.

71'- Izlazi Jovetić ispraćen aplauzima, ulazi Elsad Zverotić kome je ovo 60-ta utakmica u reprezentaciji.

62' - Prekid, centrira Janković sa lijeve strane i pogodak Simića. GOOOOLLLLL! Crna Gora vodi 3:0

60' - Sjajna igra Vešovića u oba pravca.Odlična igra u odbrani.

53'- Izlazi Kosović zbog povrede, zamijenio ga je supertalentovani Ivanić.

52'- Sjajan gol Bećiraja, Crna Gora vodi 2:0. Janković je centrirao sa desne strane, a Bećiraj je bio brži od protivničkih defanzivaca i glavom uputio loptu u mrežu.

51'- Velika prilika za Kazahstance. Šutirao je glavom  nakon nabacivanja Šujumbajev ali je odbranio Petković. Opet šansa za Kazahstance.Drugo poluvrijeme protiče u dominaciji Kazahstanaca.

tabelaPRVO POLUVRIJEME: Nakon prvog poluvremena hrabri Sokoli vode sa 1:0 golom Vešovića.

45'- Slobodan udarac za Jovetića. Brani Loria.Igraće se još tri minuta zaustavnog vremena.Pritsak Kazahstanaca u finišu prvog poluvremena.

37' -Centaršut Šujumbajeva, udarac glavom Kuata i prečka...

31'- Gol Vešovića za 1:0.Vešović je nakon sjajnog pasa po sredini sa Jovetićem izašao sam pred golom Kazahstana i majstorski prebacio loptu preko golamana rivala i smjestio je u mrežu.

29'- Dobar centaršut Jovetića, ali je Savić umalo bio kratak.Intervenisao je golman Loria.

24' -  Centaršut Jankovića i udarac Simića. Lopta je otišla pored gola. Opet polušansa za Jovetića.

18' - Velika prilika za Kazahstan. Šut glavom Ahmetova i odbrana Petkovića.

17' - Sve bolja Igra Kazahstanaca. Izlazi Žukov ulazi Bazjanov.

13' - Brza tranzicija Kazahstanaca i prilika za Šujumbajeva, koji je šutirao pored gola.

12' - Odličan pas Jovetića i dobra šansa za Bećiraja. Intervenisao Ahmetov.

7'- "Smrtni" pas Jovetića i u dobroj prilici se našao Bećiraj. U posljednjem trenutku intervenisao Šomko. Dobra igra naših.

5' - Slobodan udarac, centaršut Jankovića i velika prilika za Jovetića.

2' - Korner za Kazahstan, pokušao je Ahmetov, ali bezuspješno.Početak utakmice protiče u ispitavanju snaga.

Crna Gora se Kazahstancima suprotstavitla u sastavu: Petković - Marušić, Savić, Simić, Tomašević - Kosović, Vukčević - Janković, Jovetić, Vešović - Bećiraj. Reklo bi se očekivan sastav, dok se selektor Kazahstana odlučio na sastav: Loria, Bejsebekov, Lodvinenko, Ahmetov, Šomko, Žukov, Kuat, Šujumbajev, Nurgalijev, Mužikov, Murtazajev.

Prije gotovo godinu dana, naša selekcija je deklasirala uporne Kazahstance sa 5:0, odigravši jedan od najboljih mečeva u istoriji.

U ovoj godini, Poljaci su bili jači pod Goricom ali je zato Jermenija deklasirana 4:1, tako da fudbaleri Crne Gore u velikoj formi i punom sastavu dočekuju najvažnije duele u okviru kvalifikacija za Rusiju protiv Kazahstana i Rumunije.

Kazahstan je značajno podmladio ekipu i promijenio trenera, pa je očigledno da im je pažnja uprta u naredni krug kvalifikacija. Ipak, naši fudbaleri ne bi smjeli da potcijene ovu ekipu poznatu po tome da teško prima golove na svom terenu. (Foto: Rojters)

 

 

Portal Analitika