Crna hronika

Nikšić: Šestorica uhapšena zbog krađa auta, bicikala, mobilnih telefona...

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić, su identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali šest lica zbog sumnje da su počinila šest krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, i to četiri krivična djela krađa i dva krivična djela teška krađa.
Nikšić: Šestorica uhapšena zbog krađa auta, bicikala, mobilnih telefona...
Portal AnalitikaIzvor

- Postupajući po prijavi M.G. da mu je, 26. avgusta od strane nepoznatog lica otuđeno putničko motorno vozilo marke „VW Polo“ nikšićkih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u Ulici Vuka Mićunovića, policijski službenici su identifikovali i lišili slobode D.B. (35) zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa – preciziraju iz Uprave policije.

Takođe su, postupajući po prijavi ostećenog M.B. iz Nikšića, da mu je od 27. do 29. juna u dva navrata provaljen podrum, koji se nalazi u ulazu stambene zgrade u kojoj je nastanjen, identifikovali lica za koja se sumnja da su počinila ovo krivično djelo. Tom prilikom iz unutrašnjosti njegovog podruma su otuđena dva sportska bicikla, dvije bušilice, marke „Makita“ i „Bosch“, kao i dvije sjekire. O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se protiv A.I. (17) i D.K. (18) podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela teška krađa.

- Službenici CB Nikšić su rasvijetlili i četiri krivična djela krađa, koja su počinjena na području Opštine Nikšić u vremenskom period od maja do kraja avgusta 2017. godine. Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv S.P. (51), zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo krađa. Ona je, kako se sumnja ovo krivično djelo počinila na način što je, 5. avgusta iz butika „Sempre“, otuđila dvije ženske torbe i jedne ženske pantalone. Nadalje, rasvijetljeno je krivično djelo krađa, počinjeno 19. maja na štetu S.B. iz Nikšića, kada mu je iz unutrašnjosti vozila, koje nije bilo obezbjeđeno, otuđen mobilni telefon marke marke Samsung Galaxy S5. Policijski službenici CB Nikšić su preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali lice, za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i protiv V.H. (24) nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Takođe, službenici CB Nikšić su rasvijetlili krivično djelo krađa, počinjeno 12. juna na štetu N.V, kada mu je sa sportskog terena u blizini jezera Krupac otuđen mobilni telefon marke Samsung J5. Policijski službenici su nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P. (17) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo – navode iz MUP-a.

O događaju je i u ovom slučaju obaviješten državni tužilac u ODT U Nikšiću, koji je naložio da se ovo lice liši slobiode i da mu se privede uz krivičnu prijav zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Portal Analitika