Crna hronika

Podgoričanin uhapšen zbog dva automata, pištolja i municije

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su postupajući po prethodno dobijenim saznanjima lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Podgoričanin uhapšen zbog dva automata, pištolja i municije
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici Odsjeka su, 29. avgusta, postupajući u skladu sa prethodno dobijenim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.D. (34) iz Podgorice. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli: dvije automatske puške kalibra 7,62mm sa okvirima i ukupno 197 komada municije kalibra 7,62mm, jedan pištolj nepoznate marke i 12 komada municije kalibra 7,62 mm – preciziraju iz Uprave policije.

Kako navode, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oržja i erksplozivnih materija.

Portal Analitika