Crna hronika

Rasvijetljeno devet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbjednosti Tivat su preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovisnkih delikata rasvijetlili devet krivičnih djela počinjenih na teritoriji Opštne Tivat, i to: četiri KD teška krađa, dva KD krađa, dva KD prikrivanje i jedno krivično djelo razbojništvo.
Rasvijetljeno devet krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Tivat su, postupajući po prijavi oštećene da joj je u noći 31.08.2017. godine otuđeno vozilo marke "Golf" II kotorskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano i zaključan u blizini mjesta gdje oštećena stanuje, Službenici OB Tivat su u sadejstvu sa službenicima OB Kotor identifikovali dva maloljetnika koja su, kako se sumnja otuđila vozilo marke "Golf" II, kotorskih registarskih oznaka i tom prilikom lišili slobode D.K. (15) i L.K. (16), zbog sumnje da su počinili ovo krivično djelo, nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počnili ovo krivično djelo. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom fizičke snage obili suvozačeva vrata na vozilu, a nakon toga obili bravu koja stavlja u pogon vozilo i uputili se u pravcu Opštine Kotor.

Predmetno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

D.K. i L.K. su lišeni slobode i biće u uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu za maloljetnike zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo.

Službenici OB Tivat su rasvijetlili KD razbojništvo koje se dogodilo 20.08.2017. godine oko 22,00 časova, u naselju Mažina, na štetu prodavnice "Zora", i identifikovali dva lica za koja se sumnja da su počinila ovo krivično djelo. Naime, D.K. je, kako se sumnja, pred samo zatvaranje objekta, ušao maskiran u objekat i uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio novac u iznosu od oko 400 eura, dok je L.K. obezbjeđivao ulaza objekta. O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike u ODT u Kotoru.

Policijski službenici OB Tivat su preduzimajući mjere i radnje rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode državljanina Kosova V.K. (34) zbog sumnje da je počinio ova krivična djela. On je, kako se sumnja, krajem juna i početkom jula počinio dva KD teška krađa. V.K. je, sumnja se, ova krivična djela počinio na drzak način, ušunjavanjem u stanove dok su oštećeni spavali, vršio premetačinu i otuđivao mobilne telefone i novac.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je V.K. imao saučesnika u vršenju krivičnih djela koji je identifikovan i policijski službenici intenzivno tragaju za njim, Otuđeni mobilni telefoni su pronađeni i biće vraćeni vlasniku.

Službenici OB Tivat su rasvijetlili krivično djelo krađa, koje se dogodilo krajem juna, i tom prilikom nadležnom tužiocu  podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv P.T. (46) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je počinio KD krađa na štetu ruske državljanke. On je, kako se sumnja, otuđio vrijedne predmete, mašine, alate i parfeme. Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasnici. 

Nadalje, sluižbenici OB Tivat su rasvijetlili krivično djelo krađa i krivično djelo prikrivanje i tom prilikom podnijeli posebne izvještaje kao dopune krivične prijave podnijete u redovnom postupku protiv nepoznatog počinioca, protiv J.S.F. (29) zbog sumnje da je počinio kd krađa i protiv B.M. zbog sumnje da je počinio kd prikrivanje. Naime, u noći između 27.07. i 28.07.2017. godine J.S.F je, kako se sumnja, ušao u jedan objekat - u izgradnji, u naselju Mažina, kojom prilikom je specijalnim alatom demontirao i otuđio šest digitalnih vodomjera priključenih već na vodovodnu mrežu, koje je, kako se sumnja, narednog dana prodao B.M. koji se bavi otkupom sekudarnih sirovina.

Predmetni vodomjeri su pronadjeni i vraćeni oštećenom licu.

Takođe, službenici OB Tivat su, 31.08.2017. godine podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.K. (30) iz Tivtu, zbog osnovane sumnje da je počinila KD Prikrivanje. Naime, kod S.K, u stanu u kojem boravi, su pronađena : dva televizora i mikrotalasna peć, za koje se kriminalističkom obradom utvrdilo da potiču iz krivičnog djela krađa koja je počinjena na štetu jednog engleskog državljanina. Ova krađa se dogodila 23.03.2017. godine, i tom prilikom je protiv D.K. (38) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. 

Otudjeni predmeti su vraćeni oštećenom licu.

 

Portal Analitika