Crna hronika

Ulcinj: Realizovana akcija „Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana”

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su u sadejstvu sa Odeljenjem bezbjednosti Ulcinj i Odsjekom za borbu protiv droga, juče u jutarnjim časovima, sproveli akciju “Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana”. Tom prilikom policijski službenici su lišili slobode četiri liica zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju zloupotreba droga, a 14 lica je kažnjeno zbog prekršaja počinjenih iz Zakona o strancima.
Ulcinj: Realizovana akcija „Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana”
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OGB Ulcinj, OB Ulcinj i Odsjeka su, 31.08.2017. godine u vremenskom periodu od 06,00 do 09,00 časova u naselju Velika plaža, u blizini ušća rijeke Bojana, sproveli akiciju  “Pojačana kontrola kretanja, rada i boravka stranih državljana”. U akciji je kontrolisano 35 stranih državljana i 11 državljana Crne Gore.

Policijski službenici su, prilikom kontrole, pronašli i oduzeli oko 20 grama biljne materije tamnozelene boje za koju sumnja da je opojna droga marihuana i tom prilikom lišili slobode četiri lica zbog počinjenog prkršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Protiv ovih lica biće podnijete prekršajne prijave. Nadalje, 14 lica je kažnjeno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima.

Naime, zbog počinjenog prekršaja iz člana 137 Zakona o strancima, inspektor za strance OGB Ulcinj podnio je deset prekršajnih naloga. Kažnjeno je devet državljana Republike Srbije i jedan državljanin Makedonije.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, na osnovu člana 34 Zakona o strancima uručena su četiri rješenja o otkazu boravka do 90 dana. Rješena su uručena držvljanima Republike Srbije, sa obavezom  napuštanja  teritorije  Crne  Gore  do  01.09.2017.  godine i zabranom  ulaska  u Crnu Goru do  01.12.2017.  godine.

 

Portal Analitika