Društvo

Nurković: Sigurnost putnika prioritet željezničkog saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković ocijenio je da se stanje u Željezničkom prevozu i Željezničkoj infrastrukturi, koje izaziva negodovanje i nezadovoljstvo građana, mora ispitati i eliminisati.
Nurković: Sigurnost putnika prioritet željezničkog saobraćaja
Portal AnalitikaIzvor

U razgovoru za Antenu M, Nurković navodi da je na to upozorio direktore preduzeća, jer je kako kaže sigurnost građana najznačajniji segment željezničkog saobraćaja. Iz Željezničkog prevoza su se nedavno izvinili građanima Crne Gore navodeći da će se potruditi da situacija bude bolja.

Tim povodom i ministar je nedavno održao sastanak sa izvršnim direktorima Željezničke infrastrukture Milanom Čolakovićem, Željezničkog prevoza Predragom Popovićem, Održavanjem voznih sredstava Miloradom Vukovićem i Montekargom Muradifom Grbovićem.

Sa njima je razgovarao o incidentima koji su u posljednjem periodu učestali i koji su uzrokovali nezadovoljstvo putnika.

- Iskoristio sam priliku i apostrofirao kao najznačajniji segment razgovora sigurnost i bezbjednost građana koji koriste usluge željezničkog saobraćaja. Uzroci ovakvih događaja, koji opravdano izazivaju negodovanje i nezadovoljstvo građana se moraju ispitati i eliminisati u narednom periodu, na način da se primjenjuju rješenja koja će doprinijeti vraćanju povjerenja građana u usluge željezničkog sistema - rekao je on.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kazao je Nurković kreira zakonodavni okvir, strateška dokumenta razvoja ovog vida saobraćaja.

- Kroz konstantnu saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama obezbjeđujemo značajna sredstva koja se ulažu u modernizaciju i rekonstrukciju željezničkog sistema. Upoznat sam i sa odličnim rezultatima u prvih pet mjeseci ove godine u teretnom saobraćaju, gdje je zabilježen rast od 64 odsto u odnosu na isti period prošle godine – naveo je Nurković.

Antena M/Pobjeda

Portal Analitika