Fudbal

Francuzi demolirali Holandiju, BiH u šoku, het-trik Ronalda!

Večeras su odigrane utakmice sedmog kola kvalifikacija za SP, u grupama A, B i H.
Francuzi demolirali Holandiju, BiH u šoku, het-trik Ronalda!
Portal AnalitikaIzvor

U Grupi A, događaj večeri bio je duel vodeće Francuske i posrnule reprezentacije Holandije, koja je večeras doživjela pravi debakl protiv ''Trikolora''. Francuzi su na ''Sen Deniju'' slavili sa 4-0 i učvrstili se na prvom mjestu na tabeli, dok su ''Lale'' tek četvrte, sa sve manjim izgledima za plasman u baraž za SP.

Grizman je u 14. minutu ''načeo'' Hoplanđane, u nastavku ih je dotukao Lemar sa dva pogotka, a Kilijan Mbape je u nadoknadi vremena samo potvrdio trijumf Francuza - 4:0.

Mnogo uzbudljivije bilo je u Bugarskoj, đe je domaćin savladao Švedsku sa 3-2 i izbio na treće mjesto, a u derbiju začelja, Bjelorusija je sa 1-0 poražena od domaće selekcije Luksemburga.

U Grupi B, glavnu ulogu imao je Kristijano Ronaldo, u ubjedljivoj pobjedi Portugala nad selekcijom Farskih Ostrva - 5:1. Kapiten Portugala bio je nemilosrdan prema gostima, upisao je het-trik, s tim što je drugi gol u 29. minutu postigao iz jedanaesterca.

U istoj grupi, Švajcarska je sa 3-0 savladala Andoru i zadržala maksimalan učinak u kvalifikacijama.

Mađari su sa 3-1 savladali Letoniju i učvrstili se na trećem mjestu, ali su i dalje veoma daleko, čak osam bodova, iza drugoplasiranog Portugala.

Ali, najveći šok večeras doživjeli su ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini, čiji je nacionalni tim na gostovanju Kipranima vodio sa 2-0 na poluvremenu, ali je u nastavku uslijedio preokret i trijumf domaćina od 3-2!

Na ruku im ide što Grci nisu uspjeli da savladaju Estoniju (0-0), dok se prvoplasirana Belgija iživljavala protiv Gibraltara - 9:0.

Portal Analitika