Fudbal

SAVIĆ: Očekuje nas zahtjevan meč, protiv kompaktne selekcije

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na Astana areni posljednji trening uoči duela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Kazahstana.
SAVIĆ: Očekuje nas zahtjevan meč, protiv kompaktne selekcije
Portal AnalitikaIzvor

Nakon šestočasovnog leta „sokoli“ su stigli u Kazahstan, najudaljeniju zemlju euro zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U 22 časa po lokalnom vremenu Jovetić i drugovi istrčali su na Astana arenu i po prvi put u kvalifikacionim mečevima trenirali na terenu sa vještačkom podlogom, na kojem će sjutra odigrati sedmi meč u kvalifikacijama.

Stefan Savić ističe da Kazahstan ima kompaktan tim koji je promijenio stil igre u odnosu na prvu utakmicu koja je odigrana u Podgorici.

- Očekuje nas zahtjevan meč, protiv selekcije koja je kompaktna i koja je dosta promijenila stil igre u odnosu na prvi meč koji smo odigrali u Podgorici. Promijenili su selektora, ima dosta novina u njihovoj igri ali je i dalje glavna karakteristika to što su izuzetno borbeni i kompaktni. Ipak, gledali smo reprezentaciju Kazahstana i dobro smo informisani. Dodatne informacije pružili su Kojašević koji je ranije igrao u Astani i Mijušković koji sada igra ligu Kazahstana, pa smo sa te strane veoma dobro pripremljeni. Vjerujem da ih veoma dobro poznajemo i da smo dobro pripremljeni za sjutrašnju utakmicu, rekao je Savić.

Komandant odbrane našeg tima vjeruje da drugačija podloga neće biti veliki problem za „sokole“ u sjutrašnjem duelu.

- Prije dvije godine igrao sam sa Atletikom na ovom stadionu, u nešto drugačijim vremenskim uslovima i odigrali smo meč bez pogodaka. Podloga je drugačija, domaći igrači su navikli na nju, pa će nama biti nešto teže na sjutrašnjoj utakmici. Nismo navikli da igramo na vještačkoj podlozi ali vjerujem da ćemo se kroz večerašnji trening adaptirati na podlogu i da ćemo ostvariti dobar rezultat, zakljkučio je centralni defanzivac naše selekcije.

Duel Kazahstana i Crne Gore igra se u petak, 1. septembra na Astana areni sa početkom u 22:00 sata po lokalnom, odnosno 18:00 sati po srednje-evropskom vremenu. Duel sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo povjeren je belgijskom sudijskom timu koji predvodi Sebastian Delferier. Direktan prenos utakmice iz Astane gledaoci u Crnoj Gori mogu pratiti na kanalu Javnog servisa (RTCG).

Portal Analitika