Društvo

Uručeni udžbenici prvacima u Mojkovcu

Pripreme učenika za novu školsku godinu nijesu zaobišle ni mojkovačku opštinu. Tako su danas sva mjesta u Multimedijalnoj sali Opštine Mojkovac popunili budući mojkovački đaci prvaci.
Uručeni udžbenici prvacima u Mojkovcu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, dobru prošlogodišnju praksu, Opština Mojkovac na čelu sa predsjednikom Dejanom Medojevićem, nastavlja i u školskoj 2017/2018 godini.
  
''Rukovodeći se Odlukom o dječijoj i socijalnoj zaštiti, Opština Mojkovac je obezbijedila besplatne  komplete udžbenika za  sve polaznike prvog razreda na teritoriji Mojkovca. Lokalna samouprava Opštine Mojkovac  je  još jednom pružila podršku roditeljima 67 mojkovačkih  đaka prvaka koji će od ponedeljka po prvi put sjesti u školske klupe mojkovačkih osnovnih škola kako u gradu tako i u seoskim područjima.  Od velikog značaja je  i statistika koja govori da je ovogodišnji broj upisanih prvaka u Mojkovcu veći u odnosu na prošlu godinu.  To je svakako podsticaj i za lokalnu samoupravu da nastavi sa realizacijom brojnih projekata koji za finalni cilj imaju unapređenje i poboljšanje kvaliteta života građana u Mojkovcu u svim segmentima njihovih života'', navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević, uručio je budućim školarcima komplete udžbenika i tom prilikom, poželio i budućim učenicima i njihovim roditeljima, srećan polazak u školu i puno uspjeha.

Kako se dodaje, ispred prisutnih roditelja, Rade Ćorić, izrazio je zahvalnost Opštini Mojkovac i Medojeviću na gestu pažnje, koji je svakako od značaja za roditelje, ali i na lijepom  dočeku koji im je priređen  u administrativnoj zgradi Opštine Mojkovac.

''Da su vrata Opštine Mojkovac uvijek bila otvorena za svoje građane, danas je još jednom potvrđeno. Ukazana pažnja prema najosjetljivijim kategorijama, koje su  ujedno  i najvažnije kategorije  svakog društva, još jedan je pokazatelj  posebnog senzibiliteta koji  lokalna samouprava Opštine Mojkovac njeguje prema mojkovačkoj djeci i njihovom obrazovanju'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika