Turizam

Sutomore: U pripremi rekonstrukcija obalne zone, trgova, saobraćajnica i šetališta

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i izvršni direkotor firme “Arhitektonski studio AiM” iz Podgorice Ivan Milošević zaključili su juče Ugovor o izradi idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije obalne zone, trgova, saobraćajnica i šetališta u Sutomoru.
Sutomore: U pripremi rekonstrukcija obalne zone, trgova, saobraćajnica i šetališta
Portal AnalitikaIzvor

''Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa Opštinom Bar i Ministartsvom održivog razvoja i turizma, poslednjih nekoliko godina radi na realizaciji više projekata u Sutomoru. Ove tri institucije su osmislile izgradnju novog šetalista i trga u Sutomoru, trajno rješavanje pitanja povećanja plažnih kapaciteta, kao i rješavanje smještaja manjih plovila i prihranjivanje sutomorske plaže. Inicijacijativa rešavanja navedenih projekta bila prisutna i od strane civilnog sektora, MZ Spič, te pojedinačnih inicijativa građana sa tog područja'', navodi se u saopštenju JPMD.

Kako dodaju, prema Državnoj studiji lokacije u Sutomoru je predviđeno uređenje priobalne ulice i izgradnja trga uz more u kontakt zoni pristaništa, a navedene tri institucije su prema Planu investicija Opštine Bar za period 2016 - 2018 inicirale konkurs za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja i glavnog projekta, koji je sprovelo JPMD.

''Plan je da se do kraja ove godine dobije Glavni projekat, a početkom sledeće raspiše tender za izvođenje radova Vrijednost ovog ugovora iznosi 32.130,00 eura. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je pribavilo je gradjevinsku dozvolu za izgradnju privezišta u Sutomoru koje je prema Državnoj studiji lokacije Sutomore namjenjeno za 60 manjih plovila dužine do 16 metara. Javno preduzeće će već naredni mjesec raspisati ponovni konkurs, a očekivanja su da u narednom postupku obezbjedimo ponuđača upravljanje pristaništem na 30 godina'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika