Politika

Anđušić: Opoziciji 2.400.000 eura za desetomjesečni nerad

Od prašine lažnog morala, kojom jedan veći dio crnogorske parlamentarne opozicije prikriva suštinu, građani ne uspijevaju da izvedu prostu računicu koja najbolje govori o skromnosti, velikodušnosti, političkoj zrelosti i odgovornosti ovih lažnih parlamentaraca. Naime, za vrijeme njihovog desetomjesečnog odmora, od kada je konstituisan parlament, poslanici četiri opozicione grupacije - koalicija Ključ, Demokrate, DF i SDP, po osnovu mjesečnih ličnih primanja, mjesečnih naknada poslaničkim klubovima i ostalih ličnih troškova jednog dijela opozicije, koštali su građane zaista fantastičnih 2.400.000 eura! Pri tome su u cifru od nula radnih sati uračunati i njihovi povremeni izleti do Skupštine kada su dolazili da bi pravlili cirkuski performans i drsko ometali rad ostalih poslanika - saopštio je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u crnogorskom parlamentu.
Anđušić: Opoziciji 2.400.000 eura za desetomjesečni nerad
Portal AnalitikaIzvor

„Bečićeve Demokrate su bile čak toliko inovativne, ali i licemjerne pa su pokušale ovom svom plaćenom neradu da pripišu humanitarni karakter“, navodi Anđušić.

Tako, kako dodaje, već mjesecima manipulišu, konstantno podsjećajući crnogorsku javnost na svoj veličanstveni podvig koji se sastoji u tome što su se odrekli troškova koji se odnose na telefonske račune.

"Čitavih 800 eura koliko on maksimalno može iznositi za njihove poslanike na mjesečnom nivou. Samo, nikako da se pohvale da su za taj isti nerad u međuvremenu podigli pola milona eura sa blagajne Skupštine Crne Gore. Ubijeđeni smo da i pored svakodnevnih sjedeljki po podgoričkim lokalima, i to u vrijeme radnog vremena koje važi za sve ostale poslanike i građane, od tako dobre plate ostane i da se plate telefonski računi. Razumijemo da su procijenili kako im se više isplati da tim podvigom mašu crnogorskoj javnosti, ali ipak moraju da shvate da i licemerje ima svoju granicu, a oni su je odavno prešli.

Tako, izvođenjem proste računice, politikantska promocija vezana za priču o navodnom renoviranju škola širom Crne Gore, svim građanima, siguran sam, u najmanju ruku djeluje bijedno. Kada bi Demokrate odbacile populizam kao metod političkog djelovanja i kada bi zaista opredijelili iznose koji su uplaćivani na njihove bankovne račune za 10 mjeseci (ne)rada, tada bi se zaista moglo renovirati značajan broj škola ili pak izgraditi jedna ili dvije savremene vaspitne jedinice", dodaje Anđušić.

Veoma otužno, kako smatra, izgleda borba opozicionih parlamentaraca kada su u pitanju naknade za majke.

"Posebno ako uzmemo u obzir da ih to pitanje, sem u marketinškom smislu, uopšte nije ni interesovalo. U danu kada se o naknadama raspravljalo neki su bili u kafićima, a neki gledali kako da se okoriste na ovu temu. U svakom slučaju i taj dan je u Skupštini za njih bio, kao i svi prethodni - neradan. Vjerujemo da građani Crne Gore uviđaju koliko je licemjerno bezargumentovanim popovanjem
 braniti naknade od 200 eura, kada to radi neko ko za svoj nerad uredno prima i do 2000 eura mjesečno. Očigledno zaboravljaju da im je jedan broj majki dao mandat da na jedini mogući, demokratski način, u skupštinskim klupama, u parlamentu brane njihova prava, a da su oni to poverenje iznevjerili i zloupotrijebili. Sve je svima jasno. Maske su skinute. Ne pomažu tu ni skribomanska saopštenja, ni demagoške fraze ni vulgarni primitivizam. Demantuju ih činjenice i argumenti, a naročito brojke", zaključuje Anđušić.

Portal Analitika