Crna hronika

Rasvijetljeno razbojništvo; osumnjičeni maloljetnici lišeni slobode

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbjednosti Ulcinj su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo razbojništvo i tom prilikom identifikovali dva maloljetna lica za koja se sumnja da su počinila ovo krivično djelo.
Rasvijetljeno razbojništvo; osumnjičeni maloljetnici lišeni slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici OB Ulcinj su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadlležnosti identifikovali maloljetna lica, F.I. (15) i I.C. (16), oba iz Podgorice, za koja se sumnja da su počinili krivično djelo razbojništvo na štetu M.J. iz Prištine. Osumnjičeni su ovo krivično djelo počinili na način što su, kako se sumnja, 17.08.2017. godine, oko 19,30 časova u dijelu dvorišta Osnovne škole „Maršal Tito“ u Ulcinju, koji nije bio osvjetljen, presreli M.J. i fizički ga napali. Tom prilikom su mu, kako se sumnja, nanijeli tjelesne povrede i iz njegovog ranca oteli novac u iznosu od 700 eura i mobilni telefon marke Iphone7, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Informaciju o identifikaciji ovih lica službenici OB Ulcinj su proslijedili službenicima CB Podgorica koji su pronašli ova lica i lišili ih slobode, nakon čega su lica predata OB Ulcinj radi privoda nadležnom tužiocu.

Službenici CB Podgorica su prilikom lišenja slobode ovih lica pronašli mobilni telefon oštećenog i biće vraćen vlasniku.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, koji je naložio da se F.I. i I.C. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

 

Portal Analitika