Vaterpolo

Lompar: Možemo da zaprijetimo Jadranu

Nova era na neki način počinje na bazenu “Dragan Trifunović”… Nakon nekoliko sezona u kojima su velike priče bile daleko od njih, vaterpolisti Budve će u novu ući sa većim ambicijama.
Lompar: Možemo da zaprijetimo Jadranu
Portal AnalitikaIzvor

Za trenera je postavljen Vido Lopmar, dobro poznato trenersko ime, a stiglo je i nekoliko pojačanja poput Aleksandra Kralja, Danila Adžića, Nikole Popovića i Igora Porobića…

Novog trenera smo pitali kako se odlučio za Budvu…

“Imao sam i nekih drugih ponuda sa Malte i iz Francuske, ali je Budva bila najkonkretnija, a i privuklo me je da se ponovo vratim takmičarskom dijelu vaterpola”, istakao je Lompar za DN.

“Jednostavno nedostajalo mi je vođenje prvog tima i dosta utakmica u toku sezone. Iz Budve su bili korektni maksimalno i nije mi trebalo mnogo da odlučim”

Može li “nova” Budva da zaprijeti već godinama neprikosnovenom Jadranu iz Herceg Novog?

“Moj način rada je da se svaka stvar radi maksimalno i uz dobru atmosferu mislim da se može zaprijetiti”, iskren je nekadašnji trener Primorca i asistent u selekciji Crne Gore.

“Smatram da nismo favoriti, ali moramo da vjerujemo u sebe i u to da možemo da pobijedimo svakoga. Ukoliko nije ogramna razlika u kvalitetu mislim da možemo sa svakom ekipom da igramo”.

Dakle, ambicije su velike?

“Kao trener uvijek imam maksimalne ambicije i trudiću se da to prenesem na igrače. Ukoliko nam se ukaže prilika sigurno ćemo pokušati da osvojimo domaći trofej”.

Da li će pojačanja?

“U deficitu smo sa klasičnim bekom, pokušaćemo da nekog dovedemo do početka sezone, a ako ne bude ništa od toga oslonićemo se na igrače koje imamo i pravićemo rotacije”, zaključio je perspektivni trener iz Kotora.

Dnevne novine

Portal Analitika