Društvo

Vlada danas zauzima stav o kurikulumu fizičkog vaspitanja

Ministarstvo prosvjete danas će na sjednici Vlade saopštiti rezultate analize spornog kurikuluma za fizičko vaspitanje koju je uradio Zavod za školstvo, ali do zaključenja Pobjede iz ovog lista nijesu uspjeli da saznaju sadržinu tog dokumenta.
Vlada danas zauzima stav o kurikulumu fizičkog vaspitanja
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva prosvjete su Pobjedi juče odgovorili da su nakon objavljenih navoda o preuzimanju dijela hrvatskog kurikuluma u crnogorski program za fizičko vaspitanje zadužili Zavod za školstvo da sačini informaciju o tome.

- Očekujemo finalnu verziju tog dokumenta - rečeno je Pobjedi.

Tim Zavoda za školstvo juče je, kako su kazali, dodatno razmatrao program fizičkog vaspitanja kako bi provjerio optužbe kolega iz Hrvatske da je kurikulum prepisan. Iz Ministarstva su, takođe, kazali da su analizu radili stručnjaci iz Zavoda. Iz ovog resora nam, međutim, nije odgovoreno kakvi su rezultati urađene analize.

O ovom dokumentu ćute i u Zavodu za školstvo iz kojeg nam, takođe, nije odgovoreno na pitanja. Članovi komisije koji su radili sporni program ove sedmice podnijeli su neopozive ostavke, ali su pojasnili da su to učinili zbog moralne odgovornosti, tvrdeći da nijesu prepisali program od Hrvata. Najavljeno je, takođe, da će oni vratiti novac koji su dobili za taj posao, a riječ je o iznosima od 100 do 300 eura.

Predsjednica ove komisije bila je Aldijana Muratović, a članovi su Danijela Bulatović i Niko Raičković.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika