Crna hronika

Ulić negirao da je narko bos

Podgoričaninu Vasu Uliću (58) koji je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, juče je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.
Ulić negirao da je narko bos
Portal AnalitikaIzvor

Odluku je donijela tužiteljka Mira Samardžić. Osumnjičeni Ulić će danas biti priveden sudiji za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o pritvoru. Kako je za Pobjedu kazao Ulićev branilac, advokat Danilo Mićović, zadržavanje mu je određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

- On je negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Vidjećemo šta će biti, jer je to čovjek koji ima čist dosije i nema nijedan prekrašaj. On je crnogorski državljanin i ne može biti izručen Australiji zbog postupka koji se tamo vodi protiv njega - kazao je Mićović.

Podsjećamo, Ulić je uhapšen u utorak oko 14.00 sati zbog sumnje da je prethodnih godina organizovao krijumčarenje 60 kilograma MDMA (ekstazija) iz drugih zemalja u Australiju. Pretresom njegove kuće na Kakarickoj gori, inspektori su pronašli specijalni - satelitski telefon koji je predat na vještačenje.

Policija je saopštila da se sumnja da su članovi njegove kriminalne grupe prerađivali MDMA, odnosno proizvodili tablete ekstazi, koje su bile namijenjene daljoj prodaji na ilegalnom narko tržištu Australije.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika